Nazad

Đurić i Bogićević pod istragom u aferi Agrobanka!

Izvor: Mozzartsport - Nacionalni sport - Sreda 15.08.2012 - 14:43

Predsednik Partizana i čovek koji je želeo da ga smeni nalaze se pod lupom državnih organa zbog sumnjivog poslovanja sa kontroverznom bankom

 Afera "Agrobanka" svakim danom sve više potresa Srbju, ali i srpski fudbal. Juče je obelodanjeno da je Crvena zvezda kod famozne banke digla kredit od 3,5 miliona evra i za njega založila čak i Marakanu, a danas je u žiži druga strana Topčiderskog brda. Tačnije, predsednik Partizana Dragan Đurić. On će biti obuhvaćen u istrazi državnih organa o Agrobanci, a u istom košu na njim je i biznismen Miroslav Bogićević koji je pre par meseci pretendovao da preuzme vlast u Partizanu od Đurića. I on će se naći pod lupom policije i tužilaštva, prenosi nedeljnik NIN.

 
Istragom o aferi Agrobanka narednih dana biće obuhvaćene i kompanije koje su navodno bez odgovarajućeg obezbeđenja dobile kredit, a još nisu vratile pozajmljeni novac, među kojima su i "Rudnap grupa" Vojina Lazarevića, "Farmakom" Miroslava Bogićevića, "Zekstra" Dragana Đurića, otkriva nedeljnik NIN u sledećem broju.
 
Banka oko 10 miliona evra potražuje od "Rudnap grupe", čiji je vlasnik Vojin Lazarević, a pet miliona evra banci duguje još jedna njegova firma, "Minel Kotlogradnja". Na listi kompanija koje je Agrobanka kreditirala nalaze se i dve firme iz sastava "Koncerna Farmakom", šabačkog biznismena Miroslava Bogićevića. On je nedavno dospeo u žižu interesovanja javnosti zbog sumnji da je od nemačkog koncerna VAC kupio 50 odsto kapitala "Politike", iako je u nekoliko navrata to negirao. Agrobanka od "Farmakoma MB" potražuje oko 10 miliona evra, a skoro istu sumu i od Fabrike akumulatora Sombor, koja je deo Bogićevićeve poslovne imperije.
 
Između sedam i 10 miliona evra Agrobanci duguje "Zekstra", vlasništvo Dragana Đurića. U toj grupi su i firme "Nikolas", "Lutra", "Planum", "Vino Župa", "Prokupac Beograd", "Prima Kikinda", "Navip Zemun", HIP Azotara Pančevo, BDO Agro i PKB Imes, čiji je direktor Rajko Latinović bio i predsednik UO Agrobanke.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: