Nazad

Dželat "orlova" iz Rusije sudi u Kopenhagenu: Feliksa Srbi ne pamte po dobrom

Izvor: OK Radio, mediji - Nacionalni sport - Ponedeljak 28.03.2022 - 14:40

Glavni sudija prijateljske utakmice Danska - Srbija u Kopenhagenu biće Nemac Feliks Cvajer, koga Srbi ne pamte po dobrom.

FOTO: AFP
Ovaj 40-godišnjak iz Berlina poznat je kao VAR sudija sa utakmice Mundijala u Rusiji u kojoj je "pomogao" zemljaku i imenjaku Brihu da ne dosudi čist penal za Srbiju, a "orlovima" je delio pravdu i u utakmici kvalifikacija za ovo takmičenje protiv Gruzije koju smo dobili sa 3:1.
 
Naša reprezentacija oštećena je za jedanaesterac u utakmici protiv Švajcarske, pošto Brih nije svirao prekršaj nad Aleksandrom Mitrovićem, dok se niko nije oglasio iz VAR sobe. Kasnije je stigla potvrda od nadležnih tela svetske kuće fudbala da je Srbija oštećena, a Nemac je završio sa suđenjem na Svetskom prvenstvu, iako je važio za jednog od favorita za završnicu takmičenja.
 
Govorilo se da je Brih tada odbio signal iz VAR sobe, ubeđen u svoju dobru odluku, ali je tri godine kasnije utvrđeno da ipak Cvajer i njegov asistent nisu ni zvali glavnog arbitra da jasnije pogleda situaciju i utvrdi konačnu odluku.
 
Delio je pravdu i Zvezdi u revanšu protiv Šerifa u kojem je moldavski predstavnik eliminisao našeg šampiona, ali ipak je svetskoj javnosti najpoznatiji po skandalu koji je izazvao 2016. godine kada je prekinuo meč Bundeslige između Dortmunda i Leverkuzena i poslao sve igrače u svlačionicu jer su ga igrači Leverkuzena napali zbog toga što je priznao Dortmundu gol koji je Obamejang postigao dok je jedan igrač "farmaceuta" povređen ležao na travi. 
 
Još 2005. godine Cvajer je bio suspendovan šest meseci jer je primio mito od 300 evra na jednoj utakmici Cvajte. Ipak, sedam godina kasnije dobio je značku FIFA.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: