Nazad

Egzibicioni meč Đoković - Nadal na “Marakani”

Izvor: Blic - Nacionalni sport - Ponedeljak 30.04.2012 - 18:45

Rafael Nadal je u velikom intervjuu za praznični broj “Blica” izjavio da bi rado igrao egzibicioni meč sa Novakom Đokovićem u Beogradu

  “Blic” predlaže Novaku Đokoviću i firmi njegove porodice “Femili sport” da u kalendaru potraže datum koji bi obojici odgovarao. Meč bi mogao da se igra na stadionu Crvene zvezde, čiji kapacitet za teniski meč može da bude i do 60.000 gledalaca.

U organizaciju meča mogao bi da se uključi i grad Beograd koji bi od takvog teniskog spektakla imao puno koristi, pre svega na propagandnom planu, kao i sponzori koji već ulažu u srpski tenis.

“Blic” bi bio medijski sponzor spektakla s kojeg bi prihod takođe mogao da ide u humanitarne svrhe, u oblast u kojoj se Novak Đokovi takođe mnogo puta dokazao.

 

Ukoliko bi se ideja “Blica” realizovala, ne bi bilo prvi put da se na stadionu Crvene zvezde igra teniski meč. Pre 25 godina, 1. oktobra 1987, na terenu koji je specijalno za tu priliku bio instaliran ispred zapadne tribine, egzibicioni meč su odigrali Slobodan - Boba Živojinović i Boris Beker, prijatelji, rivali u singlu i partneri u dublu.

 

Pred više od 10.000 gledalaca pobedio je Živojinović sa 7:6 (6) i 7:6 (1), a prihod je takođe išao u humanitarne svrhe.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: