Nazad

EK: Poraz Zvezde bez posledica

Izvor: B92 - Nacionalni sport - Četvrtak 13.12.2012 - 09:19

Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su drugi poraz u nizu, pošto je u Pioniru bolji od njih bio Kahasol sa 76:70 u šestom kolu H grupe Evrokupa.

crvena zvezda

Ipak, poraz nema nikakav takmičarski značaj za ’crveno-bele’, pošto su još ranije obezbedili prvu poziciju u grupi i plasman u narednu fazu.

Zvezdini rivali u drugom delu Evrokupa biće Uniks iz Kazanja, nemački Ulm i turski Galatasaraj.

Najbolji u ekipi Crvene zvezde bio je Raško Katić sa 14 poena (6-7 iz igre) i 5 skokova, Demarkus Nelsom imao je 10, a Igor Rakočević 8 poena. Zvezda je za tri poena šutirala samo 2-16, što je uz lošu odbranu u većem delu meča bilo presudno za poraz.

Goste je predvodio Luka Bogdanović sa 16 poena i 6 skokova, Holand je dao 14, a Trigero 11 poena.

Tekstualni prenos meča:

Igrači Crvene zvezde pre početka meča priključili su se akciji Udruženja za pomoć osobama sa cističnom fibrozom Srbije, a igrači obe ekipe nosili su majice CF Srbije na zagrevanju.

Za razliku od prethodna dva meča u Evrokupu u Pioniru, dvorana nije bila puna, okupilo se oko 4000 gledalaca.

Zvezda je počela meč malo opuštenije i nemarno u odbrani, pa su gosti dali prva četiri poena. Međutim, zahvaljujući Nelsonu ’crveno-beli’ se brzo vraćaju u meč.

Luka Bogdanović, koji je prešao iz Zvezde u Partizan, dočekan je zvižducima, ali to mu nije smetalo da pogodi trojku za 12:9. Potom je Balvin položio loptu u koš za +5, što je bio znak za Vladu Vukoičića da traži prvi tajm-aut na meču.

Minut odmora nije mnogo pomogao ’crveno-belima’, pošto u napadu nikako nisu dolazili do rešenja, a na drugoj strani je Bogdanović bio fantastično šuterski raspoložen.

Prvo je pogodio trojku sa više od osam metara, a onda je ubacio još jedan šut sa distance za vođstvo 23:11, a posle prvih deset minuta španski tim je vodio sa 25:12.

Odnos u asistencijama posle prve deonice bio je 9:1 za Kahasol.

Zvezda punih sedam minuta nije dala koš iz igre, a onda je Skot početkom druge deonice ukrao loptu i položio za 27:16. Iako se Skot razigrao i vezao šest poena, domaći su i dalje pravili nedopustive greške u odbrani, mada su i igrači Kahasola ponekad pogađali iz jako teških pozicija.

Upravo je Holand dao koš iz ’nemoguće situacije’ za +15 (37:22), ali su ’crveno-beli’ uprkos lošoj igri u odbrani do kraja poluvremena smanjili na -10 (46:36).

Zvezda je početkom trećeg perioda zaigrala mnogo angažovanije u odbrani, ali to nikako nije uspevala valorizuje u napadu i tako da uhvati priključak.

U prva četiri minuta obe ekipe dale su samo dva poena, a na polovini treće deonice Radivojević je pogodio trojku iz ugla za 49:41. Bila je to prva trojka za Zvezdu nakon deset uzastopnih promašaja.

Iako se publika tada digla na noge, domaći nisu iskoristili pozitivnu energiju, pa je Kahasol mini-serijom 5:0 naterao Vukoičića da zatraži novi tajm-aut (54:41).

Kahasol je ponovo stigao i do 15 poena viška, ali je Zvezda zahvaljujući tandemu Katić-Lazić stigla do -9 (61:52) na kraju treće četvrtine.

crvena zvezda

’Crveno-beli’ su na krilima navijača zaigrali još bolje u poslednjem periodu, Katić je ušao u seriju i upravo njegovim poenima Zvezda je na nešto više od pet minuta do kraja prišla na samo četiri poena zaostatka (64:60).

Igračima Kahasola ušla je voda u uši, ali ekipa Vlade Vukoičića napravila je nekoliko očajnih rešenja u napadu i nije uspela da priđe ispod četiri poena razlike. Nekoliko loše organizovanih napada, dve početničke greške Savovića, ali i nepreciznost u šutu onemogućili su Zvezdu da se potpuno vrati u igru.

Ipak, na tridesetak sekundi do kraja Rakočević je polaganjem doveo Zvezdu na -3 (71:68) i ušlo se u penal-završnicu. Holand je pogodio samo jedno od dva bacanja, ali na drugoj strani Subotić iz dva pokušaja iz reketa nije pogodio koš i time je meč rešen.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: