Nazad

EL: Hrabra borba i poraz Partizana

Izvor: B92 - Nacionalni sport - Četvrtak 13.12.2012 - 23:42

Nadoknadili su zaostatak od 16 poena, odvažno se borili u Bavarskoj, ali košarkaši Partizana nisu uspeli da izbore plasman u Top 16 fazu Evrolige.

EL: Hrabra borba i poraz Partizana

U odlučujućem meču ’crno-beli’ su izgubili od Bamberga posle produžetka i retko viđene drame sa 92:90.

Najbolji u ekipi Partizana bio je Dru Gordon sa 14 poena (5-8 iz igre) i 15 skokova, Vladimir Lučić ubacio je 19 (5-16 iz igre, 6sk), a Leo Vesterman 16 poena (5-14 iz igre, 6sk. i 4ast). Milosavljević je dao 14 poena.

Domaće je predvodio Nahbar sa 23 poena, Gavel je ubacio 16, a Ford 12.

Partizan je loše počeo meč, imao je i 16 poena deficita, ali ’crno-beli’ su bili uporni i postepeno su se vraćali u meč. Ekipa Duška Vujoševića prvo vođstvo imala je na 30 sekundi do kraja, ali nije uspela da ga sačuva. Kada se sve sabere i oduzme, Partizan su najviše koštale izgubljene lopte – čak 20, naspram 11 rivala.
partizan mts

Tekstualni prenos meča:

U dvorani „Štehert“ biće veoma bučno, domaći navijači spremili su bubnjeve, a obezbeđenje je jako – mnogo je policajaca u zelenim uniformama. U halu su petnaestak minuta pre početka meča ušli ljudi sa albanskim zastavama koji viču „Kosova“. Prisutno je i oko 150 navijača Partizana.

Partizan je loše počeo meč, napravio je dva faula za slobodna bacanja pre nego što je ušao u bonus, a posle ’pik-en-rola’ Zirbes je poentirao za 8:2.

Uzvratio je Milosavljević trojkom, ali je Bamberg igrao mnogo agresivnije u odbrani, a zonom ’dva-tri’ nemački tim iznudio je dve izgubljene lopte ’crno-belih’ i poveo sa 11:5 na krilima Goldsberija.

Domaći su uglavnom navijali uz pomoć bubnjeva, ali su ih ’Grobari’ bez problema nadjačali i u dvorani je u jednom periodu dominirala pesma gostiju.

Čim je Partizan stao u zonu, raspoloženi Goldsberi pogodio je trojku, a posle izgubljene lopte Gordića u kontri je položio Džejkobsen za vođstvo 16:7 i tajm aut Duška Vujoševića.

’Crno-beli’ nisu imali rešenja za stalne promene odbrana domaćih, a na drugoj strani Nahbar je pogodio trojku za prvu dvocifrenu prednost Bamberga – 20:9.

Domaća ekipa stvorila je u finišu i 15 poena viška, ali je trojkom Bertansa Partizan otišao na prvi dvominutni odmor sa -12 (25:13).

U dvorani je veoma bučno, snimatelji i fotografi čak nose čepiće za uši, a na parketu vidimo nešto živahniji Partizan. Lučić je pogodio uz faul, Vesterman je dao trojku iz driblinga, ali je Nahbar bio u naletu na drugoj strani, pa je Bamberg održavao 10-15 poena viška.

Partizan je bio pokretljiviji u odbrani, Bambergov procenat šuta je pao i posle prodora Vestermana razlika je smanjena na osam poena (32:24).

Posle trojke Lučića Partizan je prišao na -5 i imao napad, nije ga iskoristio, a onda je dosuđena nesportska lična Vestermanu. Bamberg je tada prekinuo četvorominutni period bez koša, a novim pogotkom Nahbara vratio se na +10 (37:27).

Sve vreme je preovladavao utisak da je Partizan blizu da potputno uhvati priključak, ali poneka jeftina greška i nezaustavljivi Nahbar držali su Bamberg na bezbednom odstojanju. Na kraju, posle 20 minuta igre bilo je 47:35.

Nahbar je ubacio i prvih pet poena za Bamberg u trećem periodu, ali onda je Lučić iznudio njegovu četvrtu ličnu grešku i pogodio uz faul sa -8 (52:44).

Partizan nije koristio sve šanse koje su mu se ukazivale za povratak u meč, ali je posle pogotka Muslija prišao na sedam poena zaostatka. Bamberg je i dalje forsirao zonu ’dva-tri’, Bertans je to kaznio trojkom, ali je Džejkobsen odgovorio istom merom za 58:49.

Partizan je zaigrao mnogo bolje u odbrani, a borbenost i nekoliko ofanzivnih skokova napokon su spustili ’crno-bele’ ispod šest poena zaostatka – Gordon je pogodio za 63:59.

Već u narednom napadu Lučiću je svirana tehnička greška zbog protesta, a Bamberg posle toga daje tri poena i dolazi na 66:59. Gordić je pogodio trojku, ali Bamberg je pred poslednji dvominutni odmor imao prednost 68:62.

Iako je trojkom Tade Bamberg poveo sa 73:64, zahvaljujući odličnoj odbrani Milosavljevića Partizan je dao četiri poena u nizu, a onda je i Musli pogodio za -3 (73:70).

Lučič je promašio trojku za izjednačenje, ali je Gordon pogotkom sa distance doveo Partizan na samo poen zaostatka na nešto manje od tri minuta do kraja.

Malo-pomalo, crno-beli su potpuno stigli Bamberg i na minut i po do kraja izjednačili su na 77:77. Partizan je zonom potpuno zbunio domaće i izazvao novi promašaj, a na drugoj strani Lučić je imao dva uzastopna skoka u napadu i na 30 sekundi do kraja pogodio je jedan od dva penala za vođstvo Beograđana, prvo na utakmici.

Bilo je neverovatno uzbudljivo – Nahbar je promašio trojku, ali posle ’mrtve lopte’ posed je bio Bambergov. Na liniji penala završio je Džejkobsen – prvo je dao, drugo promašio, ali je Gordon nehotice ugurao loptu u svoj koš, pa je Bamberg dobio još dva poena za vođstvo 80:78 na 12 sekundi do kraja.

Na četiri sekunde do kraja Milosavljević je fauliran i promašio je prvo bacanje. Zatim je drugi penal namerno promašio, a Gordon je uhvatio loptu i zakucao je za produžetak.

U dodatnih pet minuta timovi su se smenjivali u vođstvu, a na dva minuta do kraja Nahbar je pogodio dva penala za vđstvo Bamberga 87:85. Usledio je prekid od dva minuta jer su navijači nešto ubacili u teren, a nakon toga je Lučić promašio trojku za vođstvo.

Ford je bio polovično precizan sa penala, a onda je mladi Milutinov izvukao neorganizovan napad Partizana i pogodio je sa distance uz zvuk sirene za 88:87.

Posle promašene trojke Gavela fauliran je Milutinov, a on pokazuje koliki je talenat – smireno ubacuje dva penala za prednost Partizana 89:88.

Na drugoj strani Ford zakucava posle loše odbrane Partizana. Potom je loptu uhvatio Gordon posle promašaja Milosavljevića, ali je Vesterman požurio sa dodavanjem i izgubio je loptu.

Gavel je pogodio samo jedno od dva bacanja i ’crno-beli’ su ponovo imali poslednji napad. Ipak, loše izveden aut, lopta nije došla do Lučića, a na tri sekunde do kraja Goldsberi je pogodio samo jedno od dva penala.

Na sekundu do kraja Milosavljević je pokušao da šutira sa skoro celog terena, ali je fauliran i imao je tri bacanja pri zaostatku 92:89. Prvo je promašio, drugo je pogodio, a onda je treće namerno promašio. Umalo da se ponovi scenario sa kraja regularnog dela meča, Milosavljević je pokupio svoj promašaj, ali nije pogodio i Bamberg je otišao u Top 16.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: