Nazad

EL: Partizan mt:s u trećem "šeširu"

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Petak 29.06.2012 - 20:27

Crno-beli sigurno neće biti u grupi sa Himkijem, Albom i Efesom. Sastav šest "šešira" određen na osnovu trogodišnjeg učinka u Evropi.

Partizan mt:s će na žrebanju grupa Evrolige za sezonu 2012/13 biti smešten u treću kvalitetnu grupu, saopšteno je u petak iz sedišta tog takmičenja u Barseloni.

Nosioci grupa biće Barselona, Olimpijakos, Makabi i Panatinaikos, dok će se u drugom "šeširu" naći Montepaski, Real Madrid, CSKA i Kaha Laboral.

Himki, Partizan mt:s, Alba i Efes čine treći "šešir", a u preostala tri biće Unikaha, Lijetuvos Ritas, Žalgiris i Fenerbahče Ulker (četvrti), Prokom, Emporio Armani, Bamberg i Olimpija (peti), odnosno Cedevita, Bešiktaš, Šalon i pobednik kvalifikacija (šesti).

Dvadeset četiri tima biće raspoređena u šest grupa prve faze, tako da svaka grupa ima po jedan tim iz svakog "šešira" i uz poštovanje pravila o razdvajanju timova iz iste zemlje.

U modifikovani Top 16 (dve grupe po osam, 14 kola) plasiraće se po četiri prvoplasirana iz svake grupe, kao prethodnih sezona.

Žreb je zakazan za 6. jul, kada će biti određen i "kostur" kvalifikacionog dela.

Nosioci u prvoj rundi kvalifikacija biće Uniks, Kantu, Nimburk i Le Man. Potencijalni rivali ovih ekipa su Donjeck, Ostende, Ulm i Lukoil Akademik.  

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: