Nazad

EL (žreb): Duda nije bio srećan za Partizan

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Petak 06.07.2012 - 14:09

Duda Ivković smestio Partizan u grupu sa Barselonom, CSKA, Lijetuvos Ritasom, Bambergom i Bešiktašom. Nemanja Nedović ne može bez Partizana.

Duško Vujošević ponovo napada Evroligu sa Partizanom!

Da li će crno-beli uspeti da ponove uspeh iz nekih prethodnih sezona, kada su, uprkos prognozama, odlazili daleko, pa čak došli i do Fajnal-fora u Parizu, videćemo. Timovi se još formiraju, uključujući i srpskog šampiona. Grupa, koja je danas određena žrebom u Barseloni, sve je samo ne jednostavna.

Partizan mt:s igraće protiv: Barselone, CSKA (Miloš Teodosić, Zoran Erceg, možda i Vladimir Micov i Nenad Krstić), Lijetuvos Ritasom (trener Aleksandar Džikić, Nemanja Nedović, Predrag Samardžiski, Lorens Roberts), Bambergom (Predrag Šuput je i dalje tamo) i Bešiktašom.

Zanimljivo, kuglice je izvlačio srpski selektor Dušan Ivković, koji je u protekloj sezoni, mimo svih očekivanja, sa Olimpijakosom osvojio titulu prvaka Evrope. Prvu kuglicu koju je izvukao bila je ona sa imenom Panatinaikosa, najvećeg rivala Olimpijakosa!

Svoj dosadašnji klub, Olimpijakos, Ivković je svrstao u grupu C.GRUPA A: Panatinaikos, Real Madrid, Himki, Fenerbahče, Olimpija, kvalifikant.

GRUPA B: Makabi, Montepaski Sijena, Alba Berlin, Unikaha, Prokom, Šalon.

GRUPA C: Olimpijakos, Kaha Laboral, Efes, Žalgiris, Armani, Cedevita.

GRUPA D: Barselona, CSKA, PARTIZAN mt:s, Lijetuvos Ritas, Bamberg, Bešiktaš.

Nova sezona u Evroligi počinje 19. oktobra.

U modifikovanu TOP16 fazu (dve grupe po osam, 14 kola) plasiraće se po četiri prvoplasirana iz svake grupe, kao prethodnih sezona.

U kvalifikacijama za ulazak u EL igraće: Uniks (trener Aca Petrović), Kantu, Nimburk, Le Man, Donjeck (trener Vlada Jovanović), Ostende, Ulm i Lukoil.

Fajnal-for biće održan u Londonu. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: