Nazad

EP: Boškovićev nesportski gest

Izvor: B92 - Nacionalni sport - Četvrtak 06.12.2012 - 09:35

Mnogi treneri užive se u igru svojih timova, mnogo puta smo ih videli kako zamahuju glavom ili nogom, kao da oni sami udaraju loptu.

Sa sajta norveške televizije TV2

Seletkor rukometašica Srbije Saša Bošković otišao je, međutim, korak dalje i zaista se uključio u meč.

Tokom utakmice prvog kola grupe A Evropskog prvenstva u Beogradu Bošković je dva puta uhvatio norvešku igračicu Jerum Suland, jednom za dres, drugi put za ruku, što je razesnelo Skandinavce.

Na snimku koji je u sredu više puta puštala norveška televizija TV2 dobro se vidi kako naš selektor u dva navrata, dok je lopta na suprotnom krilu, povlači norveško desno krilo.

U jednom trenutku Suland se obraća zapisničkom stolu, koji incident nije video.

„Rekli su mi da se to dogodilo. To nije fer plej, to je nesportsko ponašanje. I desilo se dva puta tokom utakmice“, prokomentarisao je incident selektor Norvežanki Torir Hergeirson. „Nije na meni da odlučujem da li Bošković treba da bude kažnjen“.

Hergeirson je opisao i reakciju 28-godišnje igračice.

„Najpre je bila iznenađena, a zatim se razbesnela“.

Norveški rukometni savez planira da se žali EHF.

„Obavestili smo EHF o svemu. Nismo im pokazali slike, ali smo im ispričali. Sada je na njima da se time pozabave“, zaključio je Hergeirson.

Meč prvog kola u Kombank Areni završen je pobedom vladajućih olimpijskih, svetskih i evropskih šampionki 28:26, posle odličnog otpora naše selekcije.
Zvono za krave kao oružje

Nezadovoljni tretmanom u Kombank areni bili su i norveški navijači, jer im je policija zaplenila navijačke rekvizite – trube i zvona za krave, koje tradicionalno nose sa sobom na takmičenja.

Policija i obezbeđenje pristupili su Evropskom prvenstvu za rukometašice kao fudbalskom derbiju i striktno sprovodili odredbe zakona o redu na sportskim događajima, koji zabranjuje unošenje bilo čega što može da posluži kao oružje.

Tako su se na spisku našle trube i zvona za krave, što je šokiralo goste sa severa.

„Ovo je baš tužno, uzeli su nam sve što po njihovom mišljenju može nekog da povredi. Srećom, posle razgovora policajaca sa šefom obezbeđenja dogovoreno je da nam sva pomagala budu vraćena, pa ćemo već u četvrtak protiv Čehinja imati sve što je potrebno“, rekao je predstavnik navijačke grupe „Prijatelji rukometa“, koja prati norvešku reprezentaciju širom sveta.

Norveški tim će tokom celog turnira ostati u Kombank areni, a u četvrtak igra sa Češkom.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: