Nazad

EP: Juniori igraju za polufinale

Izvor: B92 - Nacionalni sport - Petak 17.08.2012 - 13:47

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije od 15.45 u “Simens areni” u Viljnusu igra protiv Bugarske u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

Izabranici selektora Dejana Mijatovića ostvarili su u dosadašnjem toku takmičenja učinak od četiri pobede i dva poraza, baš kao i protivnik u četvrtfinalu.

Jedini neuspesi zabeleženi su protiv, po mnogima prvih favorita turnira, Španije i Litvanije, ali su juniori i u tim mečevima, a naročito protiv jednog od domaćina Litvanije, ostavili dobar utisak.

Sledi četvrtfinale protiv Bugarske, odličnog tima, koji je imao oscilacije, ali je u poslednjem meču protiv favorizovane Hrvatske ubedljivim trijumfom od 84:65 pokazali da su zasluženo među osam najboljih.

“Bugarska je najprijatnije iznenađenje turnira. Neugodna su ekipa, imaju širinu, koju prave odlični plejmejker Dejan Karamfilov i četvorka Aleksandar Vezenkov. Kvalitetni su u šutu i prodoru, sve kažnjavaju i zbog toga će nam glavna stavka biti odbrana od pik en rola. U napadu moramo da igramo disciplinovano i da prebacimo težište igre tamo gde imamo prednost, pod košem”, rekao je Mijatović.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: