Nazad

EP (kval): Orao pao... u Tel Avivu

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Sreda 29.08.2012 - 00:22

Košarkaši Srbije poraženi u petom kolu kvalifikacija za Eurobasket 2013 na gostovanju Izraelu - 76:89.

  Košarkaška reprezentacija Srbije nije se dobro provela na gostovanju selekciji Izraela u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Sloveniji naredne godine.

Izabranici Dušana Ivkovića pretrpeli su poraz rezultatom 89:76 (25:15, 23:23, 17:18, 24:20) u petom kolu kvalifikacija u grupi A.

Domaćin je ključnu prednost napravio u prvoj četvrtini, kada je furioznom serijom 15:0 stigao do visokog vođstva (22:8). Izraelci su nakon toga praktično održavali prednost od desetak poena razlike sve do kraja meča. Tačnije, Srbija je u nekoliko navrata uspela da se približi na "minus sedam", u poslednjem kvartalu preko Ivana Paunića i na 62:67 (33. minut), ali nije imala snage i umeća da načini preokret.

Srpski tim je posle rezultatskog zaostatka posle 10 minuta igre konstatno jurio prednost domaćina. To je uslovilo veliki broj šuteva za tri poena - čak 27, od kojih je samo sedam bilo uspešnih, dok je domaćin zabeležio četiri pogotka iz daljine iz 14 pokušaja.

Domaća ekipa bila je bolja u svim parametrima - šutirala je iz igre 54 odsto, dok je Srbija završila meč sa šutom ispod 39 odsto, a Izrael je bio bolji i u skoku - 40 (13/27), dok su "orlovi imali 35 uhvaćenih lopti pod košem (17/18).

Srpski tim slabo je odigrao u odbrani, dok ni u napadu nije sve štimalo, a na drugoj strani raspoloženi Izraelci igrali su brže, organizovanije i preciznije.

"Odigrali smo jako loše, dosta grešili, imali suviše padova u igri. Presudan je bio pad koncentracije u prvoj četvrtini kad smo dozvolili rivalu da napravi seriju od 15:0. Pokušavali smo da se vratimo, ali kad smo imali priliku da uhvatimo priključak nismo pronalazili najbolja rešenja, čini mi se da smo sve vreme bili u kontra ritmu. Znali smo kako Izrael igra, da ima dobre i kvalitetne igrače, ali nismo uspeli da im se suprostavimo na pravi način. Težak raspored i naporan put koji smo imali do Tel Aviva nikako ne mogu biti opravdanje za slabu igru koju smo prikazali. Moramo se skoncentrisati na naredne mečeve i igrati mnogo bolje", istakao je Dušan Ivković, selektor Srbije. 

Milan Mačvan mogao je samo da čestita reprezentaciji Izraela na zasluženoj pobedi.

"Znali smo sve o selekciji Izraela. Danima smo pričali kako im se treba suprostaviti, ali smo im već na početku susreta dozvolili da steknu veliku prednost. Nikako ne smemo da klonemo duhom, već da izvučemo pouke, što pre dignemo glavu i okrenemo se sledećim mečevima. I dalje verujem u ovu ekipu i naš plasman na Evropsko prvenstvo. Probaćemo da se već u Podgorici, u nedelju, iskupimo za ovaj poraz u Tel Avivu", rekao jhe reprezentativac "orlova". 

SRBIJA: Teodosić 10 (3sk, 4 as), Tepić 9, Rašić 3, Paunić 2, Bjelica 4, Savanović 6, Kešelj 5, Krstić 9 (4sk), Anđušić 8, Erceg 10 (5sk), Mačvan 8 (5sk), Štimac 2. 

IZRAEL: Ohajon 19 (7 sk, 3 as), Kadir 4, Tius 12, Mikel, Kaspi 23 (7sk, 4as), Pnini 5, Elijahu 22, Halperin 2, Kozikaro, Limonad 2, Hanoči, Jivzori. 

Na tabeli grupe A vodi selekcija Crne Gore sa skorom 5-0. "Orlovi" na polovini kvalifikacionog ciklusa imaju skor od tri pobede i dva poraza, koliko imaju i Izrael i Estonija, a slede Island (1-4) i Slovačka (0-5).

Narednu utakmicu reprezentacija Srbije igra već za dva dana u Nišu, kada u okviru šestog kola dočekuje selekciju Islanda od 20.30 časova.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: