Nazad

EP (kval): Trening "orlova" sa Estonijom

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Subota 25.08.2012 - 09:24

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Estoniju u Novom Sadu sa 88:63 (26:15, 24:13, 20:13, 18:22) u 4. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

 vo je treća pobeda Srbije u kvalifikacijama, uz jedan poraz.


Lagana i na momente atraktivna igra srpskog tima u punoj dvorani Spens u Novom Sadu.

Osim uvodnih minuta, kada su Estonci pogađali iz daljine, srpski tim nije imao ravnopravnog takmaca. Kada je postavljena jača odbrana, ređale su se kontre i zakucavanja. 

Serijom od 14-2 Srbija je prvi deo igre rešila sa prednošću od 11 poena. Miloš Teodosić je ispunio ulogu plejmejkera - razigravao je saigrače. Druga četvrtina počela je serijom trojki (Danilo Anđušić dva puta), pa Marko Kešelj i Zoran Erceg za +20 (38:18).

Srbija je nastavila da dominira i u drugom delu meča. Razlika u kvalitetu je bila očigledna, pa je bio i normalan pad u igri početkom poslednjeg dela igre koji su Estonci otvorili serijom 12:4.

Iskusni Dušan Ivković ništa nije prepustio slučaju, pa je momke malo "izribao" zbog opušanja, a poruka selektora im je brzo došla do ušiju. Posle tajm-auta usledila je trojka Nemanje Bjelice, koja je razgalila publiku.

Najteže je igrati unapred dobijene mečeve, ali je srpski tim položio ispit, a "usput" je Ivković imao priliku da isproba neke nove kombinacije, a mnogi su dobili i veću minutažu (poput Nemanje Nedovića i Štimca).

DUDA IVKOVIĆ: HVALA, NOVOSAĐANI

<b>DUDA IVKOVIĆ: HVALA, NOVOSAĐANI</b>

"Od svake utakmice se traži nešto više. Teže smo ušli, pošto odbrana nije bila na najboljem nivou, ali se kasnije to popravilo. Napravili smo ravnotežu, bili veoma efikasni u prvom poluvremenu. Imali smo dogovor da se non-stop kontroliše utakmica, dobiju sve četvrtine, ali pošto smo izgubili poslednju nismo ispoštovali dogovor. Naporan je tempo, zbog čega je podeljena minutaža. Hvala novosadskoj publici", rekao je selektor Dušan Ivković .

Milenko Tepić kaže da je svaka utakmica presudna, pogotovo posle poraza od Crne Gore u Beogradu.

"Estonija se pokazala kao nezgodan tim, visoki igrači šutiraju trojke, ali uspeli smo da prelomimo utakmicu u prvom poluvremenu. Ipak voleo bih da ubuduće do kraja ne gubimo ritam, malo smo lošije šutirali slobodna bacanja. Nadam se još boljim partijama", rekao je Tepić. 

Naredni ispit biće vrlo težak - Srbija gostuje Izraelu u Teč Avivu 28. avgusta.

SRBIJA: Teodosić 12p, 5as, Tepić 8p, 5sk, Rašić 2p, Bjelica 7p, 7sk, Kešelj 9p, 8sk, Krstić 12p, 5sk, Anđušić 11p, Erceg 6p, Mačvan 7p, Musli 7p, 4sk, Nedović 4sk, Štimac 7p, 4sk. 

ESTONIJA: T. Sok 8p, G. Dorbek 2p, Sage 3p, Talts 5p, 8sk, Arbet 9p, S. Sok 6p, 4as, Vene 10p, 7sk, Ajhfus, Kangur 9p, 6sk, Halik 11p, M. Dorbek, Radik. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: