Nazad

EP: Poraz hrabrih Srpkinja

Izvor: B92 - Nacionalni sport - Sreda 05.12.2012 - 13:45

Rukometašice Srbije izgubile su u Beogradskoj areni od selekcije Norveške sa 28:26 (17:12) u prvom kolu Evropskog prvenstva.

EP: Poraz hrabrih Srpkinja

Krajem prvog poluvremena Skandinavke su vodile sa 15:9, ali naše se nisu predavale i uspele su da izjednače na 25:25 na sedam minuta do kraja. Ipak, olimpijske i svetske šampionke na kraju su upisale trijumf, a Srbija će novu priliku imati za dva dana, kada je rival Ukrajina u meču druge runde.

Najefikasnija u selekciji Srbije bila je Svetlana Ognjenović sa devet golova, Andrea Lekić dala je šest, a Sanja Damnjanović tri gola. Norvežanke je predvodila Koren sa osam golova, a po četiri su upisale Alstad, Loke i Edin.

Tekstualni prenos meča:

Srbija je povela nakon što je Damnjanovićeva sigurno izvela semderac koji je načinjen nad Lekićevom, ali vođstvo Srbije kratko je trajalo. Golom Korenove Norveška je u osmom minutu povela sa 5:2, a našim devojkama nedostajala je tečnost u napadu, bilo je previše grešaka.

Posle promašenog sedmerca Damnjanovićeve nezaustavljiva Suland dala je svoj treći gol, pa su gošče povele sa 7:3.

Naše su se na kratko konsolidovale i pogocima Pop-Lazićeve i Ognjenovićeve smanjile su na 8:6. Međutim, usledio je novi period bolje igre Norvežanki koje su povele sa pet golova razlike (12:7).

Prednost Skandinavki rasla je postepeno, ali konstantno, vodile su i sa šest golova razlike, ali je pogotkom Rajovićeve Srbija na poluvreme otišla sa -5 (17:12).

Početkom drugog poluvremena naše devojke zaigrale su mnogo odlučnije i čvršće u odbrani, kao da su se oslobodile početne treme i preko Lekićeve i veoma raspoložene Lekićeve smanjile su na 17:14.
rukometasice

Iako su Norvežanke uzvratile istom merom, trio Lekić-Damnjanović-Ognjenović postigao je po gol i Srpkinje su smanjile na 19:17 na krilima probuđene publike.

Pri rezultatu 20:18 Damnjanovićeva i Ognjenovićeva su isključene u razmaku od petnaestak sekundi, ali je Srbija pregrmela period sa dve igračice manje uz samo jedan primljeni gol.

Iskusne Norvežanke, petostruke evropske prvakinje, neko vreme su odbijale nalete zahuktale Srbije, ali naše devojke bile su uporne i nisu odustajale.

Posle dugog intervala igre u kojem su gošče imale +2, Srbija uz vetar u leđa publike u 52. minutu stiže do izjednačenja – prvo je Erićeva dala gol nakon što je odbranjen šut Ognjenovićeve, a u narednom napadu Lekićeva je u polukontri izjednačila na 25:25.

Imala je Srbija napad za vođstvo, nije ga realizovala, a onda je usledilo isključenje Pop-Lazićeve, koje je i prelomilo meč. Norvežanke su maksimalno iskoristile igračicu više, Loke i Edin dale su po gol za 27:25.

Našim devojkama već je ponestalo snage i Norveška je do kraja zabeležila pobedu – 28.26.

SRBIJA: Tomašević 8 odbrana, Risović 1 odbrana, Krpež, Popović, Lekić 6, Damnjanović 3, Erić 1, Rajović 1, Pop-Lazić 2, Ognjenović 9, Filipović 1, Nišavić 1, Milošević, Stoiljković, Lišćević, Dmitrović 2.
NORVEŠKA: Solberg, Haraldsen 12 odbrana, Naes, Oftedal, Alštad 4, Loke 4, Brejvang 1, Lunde-Borgersen, Edin 4, Frajford 1, Bjorndalen, Suland 3, Koren8, Gose, Jakobsen, Herem 3.

U prvom meču dana u grupi A Češka je pobedila Ukrajinu sa 25:22.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: