Nazad

EP: Srbija bez medalje, ali svaka čast!

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Nedelja 16.12.2012 - 19:23

Srbija ostala bez bronzane medalje na EP, pošto je u triler meču poražena od Mađarske posle produžetka - 38:41.

EP: Srbija bez medalje, ali svaka čast!

Srpske rukometašice su plasmanom u polufinale šampionata Starog kontinenta ostvarile su istorijski uspeh. Ali, nisu želele na tome da stanu. Želele su medalju...

Prva prilika propuštena je u subotu u polufinalu protiv Crne Gore, a druga dan kasnije u duelu sa Mađarskom. Srbija je posle južnih, doživela poraz i od severnih komšija. Mađarice su nakon produžetaka slavile - 41:38 (21:19, 33:33, 8:5).

Teška utakmica sa Crnogorkama, ali i sve prethodne, u kojima su Srpkinje vodile veliku bitku sa najboljim selekcijama Evrope, ostavila je trag.

Umor je nadjačao želju.

Mađarice su se mnogo manje istrošile protiv Norveške u polufinalu i to se videlo u borbi za bronzu. Delovale su svežije u odnosu na izabranice Saše Boškovića, kojima je malo toga polazilo za rukom.

Potpuni pad usledio je u poslednjih pet minuta. Andrea Lekić donela je vođstvo Srbiji od 37:36. Nažalost, bila je to poslednja prednost Srbije na ovom šampionatu. Mađarice su serijom od 5:0 rešile kome će medalja najslabijeg sjaja.

Osim uvodnih minuta meča, Srbija je uglavnom bila u minusu. Povele su „orlice“ 10:7, ali je onda usledio veliki pad i nalet Mađarske, koja je do kraja poluvremena uspela da u srpsku mrežu ubaci čak 21 loptu. Našem golmanskom paru Tomašević – Risović ništa nije išlo od ruke. Kaća je uspela da zauszavi samo jedan šut.

I tokom drugih pola sata Srbija je konstantno bila u minusu. Jurila je rezultat i na kraju ga stigle. Prvo je Slađana Pop-Lazić izjednačila na 32:32, a onda je posle uspešno završenog napada Mađarske preko Redai Svetlana Ognjenović postigla pogodak za dodatnih deset minuta.

Mađarice su imale deset sekundi da organizuju napad za pobedu, ali nisu uspele.

Prvi produžetak je dobro počeo - golom Biljane Filipović za prvo vođstvo Srbije još od 22. minuta. Ali, kraj je bio vrlo loš.

Dok su se protivnice radovale, Srpkinje su uplakane napustile teren. Mislile su da mogu više, ali i ovo je dosta za reprezentaciju koja do prvenstva u našoj zemlji nije znala za pobedu na Euru.

Devojke su za sve prikazano, a pre svega za borbenost tokom celog turnira, zasližile jedno veliko BRAVO. Sve pohvale idu i na račun malobrojne publike, koja je dolazila na svaku utakmicu i davala bezrezervnu podršku svojim junakinjama.

To što je Kombank arena bila praktično prazna na utakmicama našeg tima i što su za rekordnu posetu na evropskim šampionatima zaslužni uglavnom navijači Crne Gore i Norveške - to je za neku drugu analizu.

Pomalo tužno su izgledala tribine Arene u borbi za bronzu, a da nije bilo navijača Crne Gore, od kojih je većina navijala za Srbiju, Mađarska bi usred Beograda imala glasniju podršku sa tribina, baš kao i dan kasnije Crna Gora.

MAĐARSKA - SRBIJA 41:38 (36:37) - 33:33 (19:21)

Gledalaca: 3.500
Sudije: Gouško i Repkin (Belorusija)
Sedmerci: Mađarska 6(6), Srbija 4(3)
Isključenja: Mađarska 2 minuta, Srbija 8 minuta.

MAĐARSKA: Triščuk, Verten 2, Sučanski 3, A. Kovačič, Vince 3, Bulat, Her (5 odbrana), Gerbic 6(6), Klivini, Samoranski 3, Redei Šoš 9, Kiš (8 odbrana), Bodi 1, Sekereš 3, M. Kovačič 3, Tomori 8.

SRBIJA: Krpež 1, Popović 4, Lekić 7, Damnjanović 2, Erić 3, Risović ( tri odbrane), Rajović, Pop-Lazić 1, Ognjenović 7, Filipović 7, Tomašević ( šest odbrana), Nišavić 1, Milošević 2, Stoiljković, Liščević, Dmitrović 3.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: