Nazad

EP: Srbija na korak od polufinala!

Izvor: B92 - Nacionalni sport - Sreda 12.12.2012 - 09:41

Srpske rukometašice pobedile su Dansku sa 29:26 (16:14) u 2. kolu četvrtfinalne grupe i tako stigle na korak od plasmana u polufinale šampionata Evrope!

EP: Srbija na korak od polufinala!

Za definitvni prolaz među najbolje četiri selekcije u Evropi Srbiji će biti dovoljan i bod u poslednjem kolu protiv Francuske (četvrtak, 18.10h)

Ekipa Saše Boškovića u prvom poluvremenu je dominirala, imala je šest golova prednosti, ali su se Dankinje vratile i početkom drugog poluvremena povele su sa 19:17.

Naše rukometašice se ipak nisu predale i furioznim finišem su stigle do velike pobede.

Sanja Damnjanović bila je najefikasnija sa osam golova, Svetlana Ognjenović briljirala je sa šest golova iz isto toliko pokušaja, a Biljana Filipović postigla je gol manje. Treba međutim istaći i sjajnu rolu Katarine Tomašević koja je branila fenomenalno tokom celog meča.U sastavu Danske Jorgensen je postigla pet golova.

Ekipa Saše Boškovića sjajno je otvorila meč. Biljana Filipović postigla je dva brza gola, potom se u strelce upisala i Slađana Pop-Lazić za startnih 3:0 posle tri minuta.

Iako su Dankinje uspele da dva puta zatresu mrežu Srbije, Biljana Filipović i Slađana Pop-Lazić nastavile su da dominiraju, pa je selektor Danske već nakon sedam minuta morao da zatraži tajm-aut (6:2). Nakon minuta odmora Dankinje su zaigrale bolje, uspele su u dva navrata da priđu na dva gola minusa ali Katarina Tomašević je briljantnim odbranama ulila dodatno samopouzdanje svojim koleginicama.

Uspela je Srbija da nakon pogotka Ognjenovićeve stigne prvi put i do pet golova viška u 16. minutu (10:5). Prvo poluvreme proteklo je u serijama obe selekcije, Dankinje su smanjile na tri gola zaostatka (11:8), ali u naredna dva minuta Damnjanovićeva i Rajovićeva donele su Srbiji veliki +6 (14:8).

U nastavku prvog dela napad naše selekcije je stao i Dankinje su na odmor otišle sa za njih odličnih minus dva (16:14).

Pad u igri Srbije sa kraja prvog nastavljen je i na startu drugog poluvremena. Dankinje su sa brza tri gola prvi put na utakmice došle do prednosti koju su u 36. minutu i uvećale (19:17).

Ekipa Saše Boškovića se ipak nije predavala, Ognjenovićeva i Lekićeva donele su izjednačenje, a Slađana Pop-Lazić je novim golom u 42. minutu vratila prednost Srbiji (21:20). U poslednjih 15-ak minuta igralo se ’gol za gol’.

Do velikih plus dva Srbija je stigla u 56. minutu nakon pogotka Damnjanovićeve (25:23), ispostavilo se da je to ključna prednost a Srbija je u finišu furioznom igrom obezbedila pobedu.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: