Nazad

EP: Srbija nije uspela, CG u finalu

Izvor: B92 - Nacionalni sport - Subota 15.12.2012 - 23:41

Rukometašice Srbije nisu uspele da se plasiraju u finale Evropskog prvenstva, poražene su u polufinalu od Crne Gore sa 27:26 (14.12).

EP: Srbija nije uspela, CG u finalu

Crna Gora je vodila tokom većeg dela meča, u poslednjih desetak minuta održavala je dva gola prednosti, da bi tokom celog meča sjajna Biljana Filipović promašila šut za produžetak.

Duel nekadašnjih zemljakinja u Kombank Areni je pratilo 12.500 gledalaca, čime je oboren rekord evropskih prvenstava. Crna Gora će u finalu igrati protiv Norveške koja je deklasirala Mađarsku 30:19.

Najefikasnija u Srbiji bila je pomenuta Biljana Filipović sa 7 golova iz deset šuteva, Andrea Lekić je dala 5, a Sanja Damnjanović 4 gola. Crnu Goru je predvodila Milena Knežević sa 8 golova, a 6 je potigla Katarina Bulatović.

Srbija će se u nedelju od 14:30 časova boriti za bronzanu medalju protiv Mađarske, dok će se finale između Norveške i Crne Gore igrati od 17:00 časova.

Tok meča:

Srbija je odlično počela meč – Dmitrovićeva je pogodila snažnim udarcem sa desnog beka za 1:0. Potom je Damnjanovićeva postigla neverovatan gol, pod faulom i okrenuta leđima pogodila je za 2:0.

Crna Gora srećno postiže prvi gol, a onda je usledio mali pad Srbije – tehničke greške, kakve su viđene u drugom poluvremenu meča sa Francuskom, koštale su naše devojke i Crna Gora je povela sa 3:2.

Naše su izjednačile preko Ognjenovićeve sa krila, ali nova prodata lopta na sredini terena, ovoga puta Lekićeve, rezultirala je golom Radičevićeve za 4:3.
.
U publici je između ostalih i trener fudbalera Partizana Vladimir Vermezović.

Pogotkom Bulatovićeve se devet metara Crna Gora je prvi put stvorila dva gola viška (5:3), a Anđela Bulatović je sa dva gola neutralisala pogodak Filipovićeve i Crna Gora je povela sa 7:4. Srbija je bila bez ideje u napadu, previše je bilo nesigurnih dodavanja, a posle gola Crne Gore za 8:4 selektor Bošković zatražio je tajm aut.

Tajm aut je dao rezultata, gol Lekićeve posle ’brzog centra’ pokrenuo je naše i posle gola Rajovićeve sa pivota Srbija je smanjila na -1 (9:8). Filipovićeva je bila sjajna, zahvaljujući svojoj visini pronalazila je rešenja kada se činilo da ih nema i svojim trećim golom izjednačila je na 10:10.

Na gol je umesto Tomaševićeeve stala Jovana Risović, a njena odbrana pokrenula je napad u kojem je Damnjanovićeva pogodila za potpuni preokret.
rukomet CG u finalu

U Areni je ključalo, navijači obe reprezentacije glasno su bodrili svoje, a Srbija je golom Miloševićeve došla do +2 (12:10).

Posle novog fantastičnog gola Filipovićeve Srbija je povela sa 14:11, Risovićeva je briljirala do tog trenutka sa pet odbrana od sedam udaraca. Međutim, Erićeva je isključena, a Crnogorke su sa dva gola izborile samo -1 (14:13) na poluvremenu.

Na početku drugog poluvremena nastavljena je velika borba, igra sa mnogo kontakta i faulova, a dva brzopleto završena napada koštala su naše vođstva – posle kontre i pogotka Pavićevićeve Crna Gora je povela sa 16:15.

Na početku drugog poluvremena nastavljena je velika borba, igra sa mnogo kontakta i faulova, a dva brzopleto završena napada koštala su naše vođstva – posle kontre i pogotka Pavićevićeve Crna Gora je povela sa 16:15.

Ubrzo su Crnogorke došle do dva gola prednosti, Kneževićeva je igrala sjajno, dala je dva gola ’sa zemlje’ i koristila je prostor na desnoj strani odbrane Srbije.

Lekićeva je sa ’drugog pivota’ smanjila na 20:19, a Srbija je uspela da odbrani dva napada sa igračicom manje i da dočeka isključenje Crnogorki. Međutim, Filipovićeva je brzopleto šutnula, a onda je Bulatovićeva postigla gol sa igračicom manje i Crna Gora je povela sa 21:19.

Međutim, Filipovićeva je nastavila da dominira u dresu Srbije, postigla je gol i sa deset metara, i deset minuta pre kraja izjednačila na 22:22. Ali, naš tim nije iskoristio njenu sjajnu igru, propustio je šansu da povede, a isključenje Lekićeve Crnogorce su iskoristile da povedu sa dva gola razlike - 24:22.

U narednim minutima Crna Gora je bežala na dva gola prednosti, Srbija preko Damnjanovićeve i Miloševićeve se vraćala, ali odbrana nije uspela da zaustavi Bulatovićevu koja je držala CG u prednosti. Imale su gošće šansu za -3, ali je konačno odbranjen gol, a onda je Lekićeva sjajnim prodorom smanjila na 27:26, minut pre kraja.

Crna Gora je krenula u napad za poedu, Tomaševićeva je odbranila šut, Bulatovićeva je ostala da leži pored gola, naše reprezentativke su krenule u polukontru, ali je selektor Bošković tražio tajm-aut.

Preostalo je 15-ak sekundi do kraja, napad je organizovan za Biljanu Filipović, ali je njen šut za produžetak odbranila Barjaktarovićeva, pa se Crna Gora plasirala u finale.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: