Nazad

EP (U 18): Junorke Srbije bronzane!

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Nedelja 05.08.2012 - 19:45

Ženska juniorska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila treće mesto na prvenstvu Evrope! Izabranice Zorana Kovačića u meču za bronzu pobedile Holandiju 59:46 (22:9, 17:8, 13:16, 7:13).

  Ivana Bošković, Una Nikolić, Jovana Vidaković, Nataša Kovačević, Olga Stepanović, Kristina Topuzović, Aleksandra Stanaćev, Katarina Vučković, Žaklina Janković, Sanja Mandić, Dragana Stanković i Aleksandra Crvenkadić osvajačice su bronzanog odličja na Evropskom prvenstvu u uzrastu do 18 godina!

Poraz od Ruskinja nije pokolebao naše košarkašice, pa su spremno dočekali okršaj sa "lalama" i ubedljivom pobedom obezbedile izlazak na pobednički podijum.

Izabranice selektora Zorana Kovačića vodile su već na poluvremenu 22 poena prednosti, a u drugom delu meča rutinski čuvale razliku i ostvarile veliki trijumf.

Do pobede su ih predvodile Aleksandra Stanaćev sa 15 i Nataša Kovačević i Sanja Mandić sa po 11 poena, dok su u timu Holandije bolje od ostalih bile Hof sa 10 i Trefers sa osam poena.

"Nismo očekivali da ćemo ovako lako doći do pobede, ali rezultat je sasvim realan posle naše odlične igre pogotovo u prvom poluvremenu. Odigrali smo smo sjajno u odbrani, dok je napad takođe bio na vrhunskom nivou. Pre dolaska u Rumuniji istakli smo da nam je cilj jedna od medalja, ali posle svega ostaje žal što nije blistavijeg sjaja, jer smo imali šanse u polufinalu protiv Rusije", izjavio je selektor Kovačić, istakavši da on i igračice "ipak neće previše žaliti".

Reprezentacija Srbije ostavila je uspehom za sobom selekcije Poljske, Španije, Turske, Hrvatske...

"U ovoj generaciji ima bar četiri-pet igračica koje će u bliskoj budućnosti biti standarni članovi seniorske reprezentacije, što je veoma bitno", poručio je Kovačić.

Juniorke Srbije su ovim uspehom izborile i plasman na prvenstvo sveta za košarkašice do 19 godina, koje će iduće godine biti održano u Litvaniji.

SRBIJA: Bošković, Nikolić, Vidaković, Kovačević 11 (11 sk, 5 as), Stepanović, Topuzović 6 (6 sk, 3 as), Stanaćev 15 (2 sk, 3as), Vučković 6 (4 sk), Janković, Mandić 11 (3 sk, 5 as), Stanković 10 (8 sk), Crvendakić. 

HOLANDIJA: Zapej, Kornelijus, Katman 7, Hujht 2, Klerks 4, Šoen, De Jonge 5, Slim 7, Trefers 8, Hoveling 1, Hof 10, Kempers 2

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: