Nazad

EP (U-20): Srbiji ni bronza!

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Ponedeljak 23.07.2012 - 14:33

Mlada reprezentacija završila Evropsko prvenstvo drugim uzastopnim porazom i tako ostala bez medalje. Španija treća posle drame - 67:66.

  "Plus četiri" na 43 sekunde pre kraja nije bilo dovoljno selekciji Srbije do 20 godina da dobije meč za bronzanu medalju!

Kao u polufinalu protiv Litvanije, izabranici Aleksandra Džikića poraženi su posle serije grešaka u završnici. Ovog puta profitirali su Španci - 66:67 (18:18, 15:14, 16:20, 17:15).

Pošto je Aleksandar Cvetković bio polovično uspešan sa linije penala (65:61), olako i brzo smo primili koš uz dodatno bacanje za 65:64. Nenad Miljenović se okliznuo i napravio grešku u vođenju, a Luka Mitrović zabeležio skok i dao jedno bacanje posle promašaja Abrinesa.

Špancima je ostalo 11 sekundi da poentiraju za produžetak ili pobedu, odlučili su se za drugu varijantu i hrabrost im se isplatila. Abrines je utrčao na desni bok, primio loptu iz auta i odmah se podigao na šut.

Nema veze što je "furija" do tada gađala trojke 2/18. Šut novog člana Barselone, preko ruku dvojice naših igrača, prošao je kroz obruč "bez koske"...


Probao je Cvetković da nam vrati već viđenu pobedu iz solo prodora, ali nije bio precizan, kao ni Miljenović u očajničkom pokušaju za tri poena.

"Orlići" su u mečevima po grupama imali skor 6-0 i sve je delovalo kako se samo poželeti može. Uprkos problemima, savladali su Letoniju u četvrtfinalu, međutim, pali su u mečevima za najviši plasman i vratiće se kući nesumnjivo sa gorkim ukusom u ustima.

SRBIJA: Cvetković 8 (3as), Lambić 4, Miljenović 7, Dangubić 7, Bogdanović 6 (5sk), Mitrović 15 (10sk), Gujaničić, Luković, Bešović 2, Drenovac 10 (4izg), Marinković, Nastić 7.

ŠPANIJA: Servera, Posas 5 (4sk, 5izg), Sanz 3, Fernandez 16 (4sk, 4izg), Suarez 4, Barera, Abrines 11, Diez 9 (6sk), Oriola 4, Tomas, Olaizola 2, Guera 13 (6sk). Naši košarkaši u prvom poluvremenu su imali pet poena prednosti (25:20, 29:24), Španci su preokrenuli serijom od 8:0, da bi Miljenović polaganjem u poslednjem sekundu ipak doneo vođstvo Srbiji - 33:32.

Treću četvrtinu proveli smo uglavnom jureći rezultat. Primili smo previše lakih poena i na kraju je Guera bacanjima doneo Španiji rekordnih 46:52.

Bio bi to veoma težak rezultat za stizanje u poslednjoj četvrtini, međutim, Nemanja Dangubić je sa više od pola terena dao koš od tablu, koji je "orlićima" poslužio kao ogroman psihološki stimulans - 49:52.

Kao protiv Litvanaca, oni su tek od 31. minuta zaigrali maksimalno u odbrani. Terali su Špance da šutiraju iz loših pozicija, oduzimali lopte, skakali... Serijom od 13:2 otišli su na 59:54, činilo se da je pobeda nadohvat ruke.

Međutim, naišla je "minus" faza u napadu, niko nije mogao da poentira, dok se protivnik približavao korak po korak, isključivo slobodnim bacanjima.

Devet i po minuta u četvrtoj četvrtini naša selekcija nije primila koš iz igre, da bi u poslednjih 35 sekundi primila dva - jedan iz nepažnje i jedan spektakularan! Dovoljno da izgubi utakmicu.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: