Nazad

EP (U19): Šta mogu "orlići"?

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Nedelja 01.07.2012 - 14:06

Bez Matije Nastasića, Lazara Markovića i Nikole Aksentijevića "orlići" idu na EP u Estoniju. Marić "precrtao" Deletića, Vojvodića, Lukovića i Antića. Prvi protivnik Francuska, 3. jula, Ninković ne može da igra.

Koga nema bez njega se mora i može.

Nije se ispunila želja selektora Zorana Marića da na Evropsko prvenstvo za igrače do 19 godina u Estoniji povede najjači tim. Neće igrati Matija Nastasić (Fiorentina) i dvojac iz Partizana Lazar Marković i Nikola Aksentijević. Ali, i bez njih Srbija će pokušati. Pokušaće da odigra najbolje što može, a zašta će to biti dovoljno, videćemo.

Protivnici su sve samo ne laki i naivni. Prvi je Francuska (3. jula), sledi duel sa Engleskom (6. jula), a poslednji rival biće Hrvatska (9. jula). Prvi cilj je ostvariti bar jednu pobedu, što bi trebalo da bude dovoljno da se obezbedi plasman na Svetsko prvenstvo u Turskoj (za igrače do 20 godina). Posle toga...

"Orlići" odlaze u Estoniju u nedelju. U prvom meču, Marić neće moći da računa na Nikolu Ninkovića iz Partizana, koji mora da odradi suspenziju iz drugog kruga kvalifikacija.

Selektor Marić danas je saopštio konačan spisak putnika na EP. Odrekao se: Miloša Deletića (Vojvodina), Milana Vojvodića (Spartak), Nikole Antića (Rad/Palić) i Stevana Lukovića (Crvena zvezda).

Umesto Nikole Aksentijevića u timu će biti Boris Varga (Hajduk Kula).

SPISAK IGRAČA:

Filip Pajović (Videoton), Srđan Mijailović, Filip Stojković, Uroš Spajić (svi Crvena zvezda), Ivan Petrović, Lazar Rosić (obojica Radnički Kragujevac), Stefan Dimić (Rad/Palić), Marko Poletanović i Nemanja Radoja (obojica iz Vojvodine), Uroš Đurđević (Rad), Marko Pavlovski i Aleksandar Čavrić (obojica OFK Beograd), Miroslav Grujičić (BSK Borča), Boris Varga (Hajduk Kula), Đorđe Radovanović (Nacional Madeira, Portugal), Saša Ivković (Teleoptik) i Nikola Ninkovič i Aleksandar Mitrović iz Partizana.

"Probleme smo ostavili iza nas. Imamo momke koji su kadri da nam osvetlaju obraz i da ostvare primarni cilj, a to je plasman na SP u Turskoj naredne godine. Razmišljamo pozitivno i pokušaćemo da ponovimo uspeh prethodne generacije koja je stigla do polufinala", rekao je selektor. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: