Nazad

EP (U20): "Orlići" u borbi za Evropu

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Sreda 11.07.2012 - 20:27

Mlada reprezentacija Srbije u četvrtak uveče protiv Crne Gore počinje učešće na EP u Sloveniji. "Grupa nije najsrećnija, ali ćemo se boriti", rekao selektor Džikić.

Aleksandar Džikić, trener litvanskog Lijetuvos Ritasa, poveo je "orliće" na Evropsko prvenstvo u Sloveniji (od 12. do 22. jula), sa umerenim optimizmom.

Reprezentacija Srbije (igrači do 20 godina) u grupi je sa Crnom Gorom, Francuskom i Nemačkom. Sa Crnogorcima počinju borbe u grupi, u četvrtak, 12. jula.

"Ne bih se upuštao u prognoze. Imamo dovoljno informacija o rivalima. Na startu nas čeka težak posao protiv Crne Gore koji će biti veoma motivisana. Francuzi su favoriti za jednu od medalja, dok je selekcija Nemačke u gotovo nepromenjenom sastavu u odnosu na prošlu godinu. Grupa u svakom slučaju nije najsrećnija, ali ćemo se boriti", rekao je Džikić.

Srbiju će na Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godina u Sloveniji predstavljati 12 košarkaša:

Aleksandar Cvetković, Nenad Miljenović, Nemanja Dangubić, Đorđe Drenovac, Marko Gujaničić, Petar Lambić, Luka Mitrović, Nemanja Bešović, Bogdan Bogdanović, Stefan Nastić, Marko Luković i Ivan Marinković.

GRUPA A (Kranjska Gora):

četvrtak, 12. jul:
Francuska - Nemačka (14h)
Srbija - Crna Gora (20.45h)

petak, 13. jul:
Nemačka - Srbija (18.30h)
Crna Gora - Francuska (20.45h)

subota, 14. jul:
Crna Gora - Nemačka (16.15)
Francuska - Srbija (18.30h)

GRUPA B (Kranjska Gora): Rusija, Estonija, Grčka, Ukrajina.

GRUPA C (Domžale): Letonija, Gruzija, Turska, Španija.

GRUPA D (Domžale): Litvanija, Švedska, Italija, Slovenija. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: