Nazad

EP (U20): "Orlići" zakucali Crnogorce

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Petak 13.07.2012 - 12:06

Dobra igra mlade reprezentacije Srbije na staru Evropskog prvenstva u Sloveniji. Pobeda nad Crnom Gorom 91:73.

Vrlo dobar početak mlade reprezentacije Srbije (igrači do 20 godina) na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

Srbija je u 1. kolu Grupe A pobedila Crnu Goru - 91:73 (27:11, 25:23, 13.22, 26:17).

Odlično prvo poluvreme, pad u trećoj četvrtini i povratak u poslednjoj deonici.

U timu Aleksandra Džikića sve je funkcionisalo kako treba u prvom poluvremenu. Bekovi su "hranili" loptama Nemanju Bešovića, koji je vladao pod obručima. Bešović je u prve dve četvrtine postigao 14 poena, od čega 11 u prvoj!

Počelo je trojkom Bogdana Bogdanovića, potom je Aleksandar Cvetković razigravao saigrače, pre svega Bešovića, da bi "orlići" već u prvoj četvrtini stekli veliku prednost - 27:11.

Nastavljeno je u drugoj četvrtini. Nenad Miljenović je pogodio drugu trojku (prvu je dao odmah pošto je zamenio Bogdanovića u prvoj četvrtini), potom su usledili nejgovi pogoci sa penala i trojka Đorđa Drenovca, pa je na semaforu pisalo 38:17!

Nedugo potom još veća prednost - 43:20! Do kraja poluvremena Crnogorci su uspeli da smanje razliku.

Pad igre srpskog tima posle odmora odrazio se i na rezultat. Crnogorci su se približili na samo šest poena zaostatka (56:62) u finišu treće četvrtine.

Međutim, serijom od 11-3 početkom poslednjeg dela igre Srbija je vratila opipljiviju prednost (76:59) koju nije ispuštala do kraja meča.

Nemanja Bešović je sa 18 poena i šest skokova bio najkorisniji igrač Srbije, Miljenović je ubacio 16 i takođe imao šest uhvaćenih lopti(!), Đorđe Drenovac je postigao 12 poena, koliko i Aleksandar Cvetković koji je imao i pet asistencija...

Kod Crne Gore Vukota Pavić je dao 15 poena i imao pet skokova. Marko Mugoša je postigao 14 poena.

Inače, u prvoj utakmici Grupe A, Nemačka je tesno savladala Francusku 54:52.

U petak, od 18.30 časova Srbija igra protiv Nemačke. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: