Nazad

FIFA će preispitati odluku o Kosovu

Izvor: Tanjug - Nacionalni sport - Sreda 23.05.2012 - 13:40

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) posle današnjeg sastanka sa delegacijom Fudbalskog saveza Srije (FS S) u Budimpešti odlučila je da odluku o odobravanju odigravanja prijateljskih mečeva selekciji Kosova vrati na razmatranje članovima Izvršnog komiteta.

Delegacija FS S u sastavu predsednik Tomislav Karadžić, potpredsednik Ivan Ćurković i generalni sekretar Zoran Laković prvo se sastala sa predsednikom Evropske fudbalske federacije (UEFA) Mišelom Platinijem, uz prisustvo predsednika i generalnih sekretara evropskih saveza, a zatim i sa čelnicima FIFA, na čijem je čelu bio predsednik Jozef Sep Blater.
 
Na oba sastanka predsednik Karadžić upoznao je prisutne sa svim negativnim i štetnim posledicama koje bi usvajanje jedne ovakve odluke moglo da izazove, kako za naš region, tako i za kontinent u celini. Takođe, Karadžić je izrazio izuzetno nezadovoljstvo zbog donošenja ove odluke, iza zatvorenih vrata i bez prisustva predstavnika FS Srbije. 
 
U cilju rešavanja nastalog problema, zatražena je pomoć od UEFA u smeru dobijanja podrške za odbacivanje tog predloga. Takođe, FS S je izrazio zahvalnost predsedniku UEFA Platiniju koji je sa članovima Izvršnog komiteta tri puta u prošlosti odbacio zahteve prijema tFS Kosova u članstvo evropske konfederacije i zahvalnost svim predstavnicima UEFA u Izvršnom komitetu FIFA koji su glasali protiv pomenutog predloga. 
 
Apsolutno je istaknuto da nikakvog prijema Kosova u članstvo UEFA i FIFA neće biti, jer je jedna takva odluka veoma jasno precizirana Statutom UEFA i kaže da je prijem novih članica moguć samo kao međunarodno priznatih zemalja od strane Ujedinjenih nacija. "Uveren sam da smo danas na najbolji način obavili diplomatsku misiju. Nastavicemo da se borimo i očekujemo na tom putu i solidarnu podršku svih, a pre svega čelnika FIFA. Svakako nas raduje i hrabri danas dobijena podrška od ogromne većine predstavnika evropskih saveza, bazirana na jasno preciziranim zakonskim odredbama najviših fudbalskih organizacija", izjavio je predsednik FS S Tomislav Karadžić.
 
Zakazan je i hitan sastanak u sedištu FIFA u Cirihu za četvrtak, 31. maj, na kome će prisustvovati predstavnici FIFA, UEFA i FS Srbije.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: