Nazad

Francuska zagrevanje za Belgiju

Izvor: Danas, OK Radio - Nacionalni sport - Subota 21.08.2021 - 13:31

Rutinski, toliko dominantno da je selektor Terzić već polovinom drugog seta počeo da rotira igračice i u trećem delu na parket Beograske arene uvede drugu postavu.

FOTO:Odbojkaški savez Srbije
Francuskinje zaista ne bi trebalo da predstavljaju neki teži izazov; jeste da je Kan u klupskim okvirima do skora bio među najboljim evropskim ekipama, ali je sastav uvek obilovao inostranim igračicama.
 
Srpkinje su i inidividualno gledano neuporedivo kvalitetnije i iskusnije.
 
Pošto je raspored takav da naše gracije već u nedelju očekuje daleko teži protivnik u vidu Belgije, vrlo je moguće da će selektor Terzić protiv Francuskinja izvesti i kombinovan sastav, pre svega u želji da rastereti i donekle odmori sjajnu Tijanu Bošković.
 
Lepo je bilo videti Stefanu Veljković Lisinac na parketu; nakon porođaja 1. februara, srednja blokerka vratila se profesionalnim obavezama protiv BiH u kratkom roku i po svemu sudeći mogla bi da bude vrlo važna karika do samog kraja Evropskog prvenstva.
 
– Super mi je bilo, pozitivna trema, ali uspela sam da se iskontrolišem. Sjajan je osećaj, nisam očekivala da će biti baš ovako… Raznežila sam se, uzbudila i umalo da zaplačem kad sam ušla. Svi su krenuli da aplaudiraju, bilo je fantastično. Sad igram kao mama, nisam samo Stefana. Uz ovu publiku je sve lakše i lepše. Igrati kod kuće je stvarno privilegija – vrlo je emotivno Stefana doživela povratnički debi u dresu Srbije.
 
Ako Francuskinje ne slove za protivnice koje bi mogle da preznoje naše gracije i nateraju tehničarku Ognjenović da veliki broj lopti prosleđuje ka Boškovićevoj, onda su Belgijanke svakao kvalitetnije.
 
Uostalom, 2013. bile su bronzane na prvenstvu Evrope što je bio istorijski uspeh, a već na narednom kontinentalnom šampionatu zauzele su šesto mesto.
 
Većina njih nastupa u prvenstvu Belgije, dok je Kaja Grobelna članica poljskog Lođa (ona je rođena Poljakinja).
 
– Idemo postepeno. Najbitnije je da se sredimo, da se devojke pre svega prebace glavom sa Olimpijskih igara na Evropsko prvenstvo. Mislim da to neće biti neki problem. Ne sumnjam da će biti opet zlato – optimistična je Veljković Lisinac.
 
Do kraja grupne faze odbojkašice Srbije 24. avgusta igraju sa Azerbejdžanom (20.00) dok se u poslednjem kolu (25. avgust) sastaju sa Rusijom, koja je u Beograd stigla čak bez pet igračica koje su nastupale u Tokiju (20.00).

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: