Nazad

FSS: Kontrola klađenja! Počelo je...

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Četvrtak 05.07.2012 - 15:00

Prvom radnom sastanku prisustvovali predstavnici policije, tužilaštva, udruženja kladioničara, Superlige i FSS.

FSS je počeo rad na povećanju stepena regularnosti domaćih takmičenja iako se na listi UEFA superligaške utakmice ne vode kao sumnjive.

U četvrtak je održan prvi radni sastanak predstavnika policije, tužilaštva, udruženja kladioničara, Superlige i FSS sa ciljem da formira organ za kontrolu klađenja.

Još ranije potpisan je Sporazum između FSS i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, što je bio prvi korak u iskorenjivanju svih negativnih pojava u domaćem fudbalu, uključujući i nasilje na sportskim terenima.

Na poslednjem sastanku odlučeno je da se formira Radna grupa, u koju će biti uključeni predstavnici svih struktura, a koja će aktivno pratiti ovo polje. Uskoro bi trebalo da usledi i potpisivanje Memoranduma o zajedničkom delovanju.

Do kraja 2012. trebalo bi da se centralizuje sistem za praćenje uplata u kladionicama i utakmica u čemu će FSS imati veliku pomoć državnih organa i udruženja kladioničara.

Odlučeno je i da se ustanovi funkcija oficira za očuvanje integriteta takmičenja. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: