Nazad

Fudbalska groznica trese Novi Sad

Izvor: Sportal - Nacionalni sport - Sreda 01.08.2012 - 19:09

Novi Sad je spreman za spektakl!

 U "srpsku Atinu" stiže bečka konjica, lider austrijskog prvenstva Rapid, rival Vojvodine u trećem kolu kvalifikacija za plasman u Ligu Evrope. Grad na Dunavu je potpao pod fudbalsku euforiju, traži se karta više, sve je u znaku meča "lala" i Austrijanaca i nema sumnje da će "Karađorđe" u četvrtak uveče biti dupke pun, a navijači "12. igrač" voljenog kluba.  

 

- Novi Sad, kao grad, je dočekao da Vojvodina odigra jednu veliku utakmicu, izazovnu. I zaslužuje da bude u Evropi. Rapid je kvalitetna ekipa, iskusna, koja zna da igra fudbal, što su pokazali i u austrijskoj ligi, gde su trenutno prvi posle dva kola, sa dve pobede - rekao je trener Novosađana Zlatomir Zagorčić.

 

Vojvodina je u prethodnom kolu kvalifikacija odigrala dobro protiv Suduve kod kuće, mada neefikasno, ali je sve propuste iz tog duela ispravila u Litvaniji, gde je do nogu potukla ekipu sa Baltika. "Lale" sada, ipak, očekuje mnogo teži zadatak.

 

- Što se nas tiče, sigurno je da ćemo ući u utakmicu spremni na sve od strane rivala, s obzirom na to da smo dobro skautirali eipu Rapida. Znamo njihove dobre strane, znamo i loše, tako da moji igrači od početka moraju da budu koncentrisani, da budu maksimalno odgovorni, disciplinovani i da pokušaju da na najbolji način kažnjavaju greške protivnika.

 

Otkrovenje u dvomeču sa Suduvom bio je Marko Poletanović. Mladi, supertalentovani vezni igrač priželjkuje da Vojvodina odigra na istom, ili barem na približnom nivou kao u revanšu sa Suduvom.

 

- Najviše bih voleo kad bismo mogli da ponovimo igru i rezultat iz Litvanije. Ipak, znam da će nam ovog puta biti mnogo teže, jer nas čeka ozbiljan protivnik, ali uz maksimalnu borbenost, odgovornost i koncentraciju mislim da možemo da dođemo do pobede.   

 

Izuzev Vuka Mitoševića, koji je ima određene zdravstvene probleme, i štopera Branislava Trajkovića, koji je u Litvaniji zaradio crveni karton, svi ostali igrači konkurišu za sastav. Umesto Trajkovića na poziciju štopera najverovatnije će uskočiti novajlija, iskusni Đorđe Jokić, a očekuje se i da još jedna ovoletošnja akvizicija, Holanđanin Seržinjo Grin debituje pred novosadskom publikom.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: