Nazad

"Galski petlovi" preslišali "orlove"

Izvor: Blic sport - Nacionalni sport - Petak 01.06.2012 - 10:19

Siniša Mihajlović je doživeo i drugi poraz na kormilu reprezentacije Srbije pošto su "orlovi" rutinski poraženi od Francuske sa 2:0. Utakmica je rešena u prvih 16 minuta igre kada su mrežu golmana Željka Brkića pogodili Frank Riberi i Floran Maluda.

Novi selektor Srbije je načinio veliki broj promena u timu, a to se odrazilo i u igri pošto je mladi tim sa previše respekta ušao u meč sa Francuskom.
 
Brkić, Ivanović, Maksimović, Rajković, Ninkov, Fejsa, Matić, Mladenović, Tadić, Janković i Šćepović su izašli na megdan "trikolorima" u Remsu i slika na terenu u prvih 10 minuta nije obećavala podređenu ulogu "orlova".
 
Ipak, sve se to promenilo nakon prve prave šanse koju je u gol realizovao Frank Riberi. Vedeta Bajerna zaobišla je Ninkova i proigrala Klišija, koji je centrirao na peterac, Željko Brkić loše reagovao i izbio loptu pravo na nogu Riberiju koji je zakucao u mrežu - 1:0.
 
Već u 16. minutu na semaforu je stajalo 2:0. Izgubljena lopta na 30 metara od gola Srbije stigla je do Malude, a fudbaler Čelsija uhvatio zalet i poslao neodbranjiv projektil u gornji desni ugao Brkićevog gola. 
 
Izabranici Lorana Blana konstantno su bili na polovini Srbije i strpljivo tražili put do novog pogotka, ipak, Benzema u dva navrata nije bio precizan.
 
Mihajlović je ostavio isti tim na terenu i na startu drugog dela igre, koji je doneo i prvu pravu priliku za Srbiju. Slobodan udarac sa 25 metara izveo je Bane Ivanović, a Ugo Loris atraktivno intervenisao i izbio loptu u korner.
 
Oslobodili su se "orlovi" pritiska, "pleli mrežu" na sredini terena tražeći novu šansu, dok ležerni Francuzi nisu ličili ni blizu na ekipu iz prvih 45 minuta.
 
Dušan Tadić je bio najbliži postizanju pogotka, ali je oba puta šutirao pravo u Uga Lorisa. Ni izmene na obe strane nisu donele nova uzbuđenja jer su prave šanse izostale, a do kraja susreta na snazi ostao rezultat iz prvog poluvremena - 2:0.
 
Srbiji do kraja prijateljske turneje preostaje još duel sa Švedskom, koji je na programu 5. juna u Stokholmu.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: