Nazad

Generalka „orlova“ za Škotsku protiv Turske

Izvor: Danas, OK Radio - Nacionalni sport - Sreda 14.10.2020 - 13:40

Fudbalska reprezentacija Srbije večerašnjim mečom četvrtog kola B Lige nacija protiv Turske u Istanbulu, završava oktobarski takmičarski ciklus a selektor Ljubiša Tumbaković je čak sedmoricu igrača oslobodio obaveza u trećoj utakmici u poslednjih nedelju dana.

Da li samo zbog ranijih dogovora s njihovom klubovima oko prevremenog puštanja ili procene da neki od njih zaslužuju odmor, a pojedinci svakako ne bi dobili značajniju minutažu, tek na jučerašnji put nisu krenuli standardni starter Dušan Tadić ni rezervisti Luka Milivojević, Marko Grujić, Emil Rockov, Strahinja Pavlović, Aleksandar Katai i Saša Zdjelar, dok je Miloš Veljković van protokola još od baraž duela sa Norveškom.
 
U „prevodu“, iskusni stručnjak će opet pretumbati početnu postavu, a jedan od onih što se s pravom nadaju izlasku na teren „Turk Telekom“ stadiona je Mihailo Ristić, vezista Monpeljea, čija je rola na debiju protiv Norveške propraćena pohvalama sa svih strana, piše "Danas".
 
– Možda i nije bio najlakši način da se debituje, imao sam veliku odgovornost na veoma teškoj utakmici. Na kraju je sve ispalo dobro, rezultat je bio odličan a moj nastup kako valja, šteta samo što nismo ubedljivije pobedili… Naša pažnja je trenutno usredsređena na Tursku – priča nekadašnji prvotimac Crvene zvezde uoči generalne probe za „biti ili ne biti“ megdan sa Škotima 12. novembra.
 
I Dušan Vlahović je ovog meseca prvi put bačen u „vatru“ A tima, a kako je ulazak ovog 20-godišnjaka u meču sa Mađarima doneo živost u igri „orlova“, a jedan šut umalo promašio mrežu i pogodio stativu, ne bi bilo čudno da Tumbaković krene s njim u špicu.
 
– Drago mi je što sam upisao debi za A reprezentaciju, ali ostaje gorak ukus u ustima što nismo uspeli da pobedimo Mađarsku. Turska će nam biti generalna proba za duel sa Škotskom…  Za najbitniju utakmicu u poslednje tri, četiri godine za nas. Moramo biti skoncentrisani i posvećeni. Škoti su čvrsta ekipa sa dobrim pojedincima. Međutim, mi verujemo u sebe i očekujem da ćemo ostvariti dobar rezultat – centarfor Fiorentine, ponikao u Partizanu, spakovao je u jednoj izjavi prošlo, sadašnje i buduće vreme Tumbakovića i njegovih izabranika.
 
Stojković: Neka nam dođu Hrvati 
 
– Bolji smo od Škota. Dobićemo ih u Beogradu. Znam da će Tumbaković dobro pripremiti momke za taj meč i da poštuje protivnika, ali, da budem skroz iskren: ako budemo igrali kao u Oslu, masakriraćemo ih! Imamo toliko tehnički fantastičnih igrača… Zaslužujemo da budemo u društvu najboljih na svetu. Neka nam dođu Hrvati – glasno tvrdi Dragan Stojković Piksi, ubeđen da će sadašnja generacija preko Škotske „upasti“ u formiranu grupu sa Engleskom, Češkom i Hrvatskom.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: