Nazad

Hoće li Zvezda iskoristiti pazarski "muk"? (17.00)

Izvor: Sportske - Nacionalni sport - Nedelja 26.08.2012 - 15:10

U jednoj od najzanimljivijih utakmica trećeg kola srpskog šampionata, Novi Pazar će danas pred praznim tribinama ugostiti velikog rivala, Crvenu zvezdu koja na ovo gostovanje stiže sa optimizmom stečenim iz utakmice protiv Bordoa.

 Odluka discilinske komisije o novoj suspenziji i kazni izrečenoj Novom Pazaru zog koje će današnji meč a Crvenom zvezdom biti odigran pred praznim tribinama, naišla je na ogromnu reakciju javnosti.

Složna je fudbalska javnost u Srbiji da je takva odluka sramna za srpski fudbal koji, prema rečima Gorana Milanovića, predsednika Jagodine, člana IO FSS i prvog čoveka Regiona Istočne Srbije, sam sebe uništava ovakvim potezima.
“Ovakve kazne su propast za srpski fudbal. One više ne smeju biti izricane. Hitnom izmenom propisa se mora izbrisati mogućnost da Disciplinska komisija izriče mere koje su direktno usmerene protiv razvoja fudbala u Srbiji.
Mi u klubovima i u savezima 'izginusmo' u traženju rešenja kako i na koji način da dovedemo gledaoce na stadione a onda ovakvim odlukama i fudbal i same sebe ubijamo.”, rekao je on.
U taboru domaćeg tima, pa i samom gradu Novom Pazaru prisutno je veliko razočarenje i ogorčenost što će veliki rival biti dočekan praznim tribinama.
“Klub, koji ima publiku kakvu ima Novi Pazar u velikom je hendikepu kada ga zadesi ovakva situacija. Igrati ovakvu utakmicu pred praznim tribinama je tragedija za nas, pogođen sam lično ja, ali i moji igrači.”, rekao je trener Novog Pazara Dragoljub Bekvalac.
Ipak, i pored svega, Bekvalac tvrdi da njegovi momci imaju ogromnu motivaciju.
“Motivacija igrača je ono što može da presudi, ali i umor Zvezdinih fudbalera nakon utakmice protiv Bordoa.”, istakao je on.
Upravo je ta pomenuta utakmica protiv francuskog tima, vodič novom treneru Crvene zvezde i recept po kome se treba ophoditi svakom meču.
Meč protiv Pazara će biti pravi ispit mogućnosti tima i prilika da crveno-beli pokažu da su se zaista izdigli iznad skorašnjih dešavanja u klubu.
“Znamo naš posao, treba biti pravi u važnom trenutku, a ova mlada ekipa ima kvalitet i želju za postizanjem cilja. Smatram da iz velike želje i izgaranja dolaze sigurnost i samopouzdanje čitasvog kolektiva.”, rekao je Janković i sam izrazio žal za praznim tribinama.
“Žao mi je što nećemo igrati pred punim tribinama, ali ta činjenica neć umanjiti težinu posla koji je pred Zvezdom. Istrošeni smo i fizički i emotivno, ali u svaku utakmicu ulazimo sa najvećim ambicijama.”, zaključio je trener Crvene zvezde.
Meč u gradu kraj Jošanice se igra u 17 časova.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: