Nazad

Hrvatski mediji: Robi otišao zbog Milana i Vladana Lukića

Izvor: Mozzartsport - Nacionalni sport - Utorak 21.08.2012 - 14:17

Sedma sila u domovini sada već bivšeg trenera Zvezde složna u oceni da je Veliki Žuti otišao zbog nesuglasica sa rukovodstvom

 Splitska 'Slobodna Dalmacija' je jedini renomirani medij u Hrvatskoj koji odlazak Roberta Prosinečkog iz Crvene zvezde nije tretirao kao top-priču na sporstkim stranama u utorak. Potpuno razumljivo, jer Robi nikada nije igrao za 'bile', a 'Slobodna' se ovih dana intenzivno bavi sudijskom režijom u prvom porazu Hajduka u domaćem šampionatu, podvizima mladog Šibenčanina, košarkaškog vunderkinda Darija Šarića, kao i sagi o prelasku Luke Modrića iz Totenhema u Real.

 
Vest o odlasku Prosinečkog sa Marakane plasirana je, novinarskim žargonom rečeno, 'plitko' u dnu strane sa šturim naslovom 'Robi napustio Zvezdu', a koliko je autor uložio truda u tekst vidi se po slovnim greškama i posebno detalju da je Veliki Žuti 'presekao' posle razgovora sa klupskim predsednikom Milanom Lukićem (?!).
 
Zagrebački mediji su naravno druga priča...
 
Ugledni 'Večernji' i 'Jutarnji list', najtiražniji dnevnici u Hrvatskoj, Robija imaju na naslovnim stranama, kao udarnu priču sa sportskih strana. 'Večernjak' je dao naslov - Predsednik kluba nije ga volio: Prosinečki iz Zvezde otišao u suzama, uz dodatak da je Žutom prekipelo zbog sukoba sa prvim čovekom crveno-belih Vladanom Lukićem. Posebno se ističe da je legenda Zvezde do poslednjeg dana imala podršku Delija, kao i da će Robi do kraja avgusta ostati u Beogradu, pa se potom vraća u Zagreb gde će ćerke Leonarda i Roberta nastaviti sa školovanjem.
 
'Jutarnji list' piše da je 'Žuti izgnan sa Marakane', kao i da su odnosi u klubu počeli da se urušavaju kada je Prosinečki stao uz igrače posle štrajka zbog neisplaćenih zarada.
 
Mamić o Robiju i Dinamu: Imamo Čačića, a u budućnosti...
 
'Sportske Novosti' su odlazak Prosinečkog iz Zvezde 'rasplalile' na dve udarne strane u srcu novine, uz podnaslov da je 'Robi pao zbog sukoba sa predsednikom Zvezde Lukićem, bivšim saigračem'. Novinar Tomislav Juranović primećuje:
- Dok je Prosinečki 'pušio' obećanja o lovi koja će 'evo, svaki dan', sve je bilo u redu, jer je predstavljao štit između sve ljućih igrača i predsjednika-obećanovića. Onoga časa kada je Prosinečki shvatio koliko su Lukićeve priče šuplje, prešao je na drugu, ispostaviće se krivu stranu. Ubrzo su mu zbog financija otišla i prva dva pomoćnika, a Žuti se počeo lomiti. Javio se i Viljareal kao vrlo ozbiljna opcija, no Robi je odlučio gurati sve teži kamen uzbrdo. Sve do ponedeljka...
 
'Sportske' su odmah po odlasku Prosinečkog iz Zvezde zatražile komentar iz Dinama koji se često dovodi u vezu sa Velikim Žutim. Zoran Mamić, sportski direktor 'modrih' i rođeni brat 'šerifa od Maksimira' Zdravka Mamića, kaže:
- Radije bih izbegao tu temu. Mi imamo svog trenera Antu Čačića sa kojim želimo da igramo Ligu šampiona. Robert Prosinečki je dinamovac, bio je veliki igrač, a u Crvenoj zvezdi je radio dobar posao. Logično je da će se Robi danas-sutra, zapravo uvek, dovoditi u vezu sa Dinamom i preuzimanjem trenerske pozicije. Ako se u nekoj budućnosti otvori to pitanje, onda treba videti postoji li obostrani interes da Prosinečki bude naš trener – rekao je Mamić.
Pametnome dosta – zaključio je posle ovih reči novinar 'Sportskih Novosti' koji očigledno nema dilemu da će Prosinečki uskoro voditi Dinamo.
 
'Igrači tužni, ko će im posuđivati novac?'
Tabloidni zagrebački list '24 sata' ističe da je Prosinečki imao sjajan odnos sa igračima Crvene zvezde koji su teško podneli njegov odlazak.
'Robijeva ostavka će dodatno rastužiti igrače jer im je Žuti često posuđivao novac. U Zvezdi je Prosinečki trebalo da ima, navodno, 20.000 evra za mesec, no ne sjeća se kada je dobio posljednju plaću. Dok nogometni klub Zvezde grca u dugovima, košarkaški i vaterpolo cvetaju. Dovode se veliki igrači, no oni imaju svoj proračun i upravu, zajedničkom im je tek ime', piše novinar '24 sata'.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: