Nazad

Ima li materijala za Mihu?

Izvor: Sportske - Nacionalni sport - Nedelja 05.08.2012 - 12:35

Velika većina igrača iz domaćeg šampionata koji su dobili šansu na junskoj turneji neće se naći na spisku za meč sa Ircima. Vreme eksperimentisanja prošlo, pravi se tim za start kvalifikacija. Ko zaslužuje da ostane?

  Mečevi sa Špancima, Francuzima i Šveđanima su poslužili Mihajloviću kao sito, odnosno provera mladih igrača koji su dobili šansu da uvere selektora u svoj potencijal.

Na tom spisku su bila osmorica iz domaće lige, ali kako sada stvari stoje, u najboljem slučaju taj broj će biti prepolovljen.

Mihajlović će se naravno osloniti na fudbalere iz inostranstva, a biće zanimljivo videti ko će od igrača iz JSL biti na spisku za meč sa Ircima, ali i start kvalifikacija u septembru protiv Škota i Velšana.

Ono što je sigurno je da će doći do rokade golmana, Branimir Aleksić koji je bio pozvan za junsku turneju će se vratiti u mladu reprezentaciju, a Vladimir Stojković na spisak "A" tima. Mihajlović je najavio da će razgovarati sa Stojkovićem, nije zadovoljan onim što su pokazali Brkić i Kahriman, pa će iskusni čuvar mreže Partizana ponovo dobiti šansu.

Iz redova šampiona, pozivu mogu  se nadaju Nemanja Tomić, Stefan Šćepović i Lazar Marković, najviše ovaj prvi jer igra duže vreme u odličnoj formi, dok sa druge strane Marković posti ali i njemu, kao i Šćepoviću na ruku ide nedostatak napadača.

Ipak, čini se da će teško igrati neku značajniju ulogu u narednom periodu.

Iz Zvezde, od petorice koja su bila deo reprezentacije, Tošić je otišao u Tursku, u intervjuu za naš portal rekao je da smatra da će sada imati još veću priliku da se nametne selektoru.

Što se Mladenovića, Mijailovića i Maksimovića tiče, oni sigurno neće biti pozvani, a videćemo kakva je situacija sa Darkom Lazovićem. U slučaju da se Mihajlović opredeli za forsiranje mladih neko od fudbalera koji pokrivaju bokove u ofanzivi bi mogao da dobije šansu, Lazović ili Tomić, teško i jedan i drugi.

Iz ostalih ekipa niko nije ni blizu poziva, a selektor će gledati Partizan u sredu protiv AEL - a, možda je to prilika da neko sebe dopiše na spisak.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: