Nazad

Imamo šanse za Mundijal 2014.

Izvor: Tanjug - Nacionalni sport - Ponedeljak 28.05.2012 - 17:00

Predstavnici "novog talasa" u srpskoj fudbalskoj reprezentaciji Nemanja Matić, Stefan Šćepović i Aleksandar Ignjovski složili su se danas da ekipa ima kvalitet da se kvalifikuje za Mundijal 2014. godine.

Stefan Šćepovič
"Dugo sam čekao šansu, bio veoma strpljiv, trudio se da igrama i ponašanjem u klubu ponovo budem u seniorskom timu i sada sam to dočekao. Optimista sam u pogledu budućnosti naše reprezentacije. Najiskrenije verujem u plasman na Svetsko prvenstvo u Brazilu. Uzdam se pre svega u naš talenat i spoj mladih i iskusnih igrača", rekao je fudbaler Benfike Nemanja Matić za sajt FŠ.
 
Selekcija Srbije trenutno se nalazi u švajcarskom Sent Galenu na pripremama koje vodi novi selektor Siniša Mihajlović.
 
U prvoj prijateljskoj utakmici Srbija je prošle subote izgubila od Španije sa 2:0."Utakmica protiv Španije je ogromno iskustvo za sve nas. Zna se da dominiraju posedom lopte, u pojedinim trenucima izgledaju kao da ih i ne interesuje previše da napadnu i krenu ka golu, a onda sve munjevito izvedu...
 
Imamo još dve utakmice da se svi potrudimo, pružimo maksimum trenutnih mogućnosti i da tim bude formiran do jeseni i početka kvalifikacija", kazao je član Verdera Aleksandar Ignjovski.
 
Selekciju Srbije u narednom periodu očekuju još dve prijateljske utakmice, protiv Francuske i Švedske.
 
"Mislim da smo protiv Španije veoma dobro odigrali meč i da su samo sitni propusti, malo pad koncentracije uticali da izgubimo. Ovo su još prijateljski mečevi, šansa da proverimo gde smo i šta treba da se popravi u našoj igri. Zbog toga ne bi trebalo posebno misliti na poraz od Španije jer su pred nama novi izazovi", zaključio je mladi napadač Stefan Šćepović.
 
Zadatak da pomogne mlađim igračima da se dobro uklope u reprezentaciju imaju stariji saigrači, poput Boška Jankovića.
 
"Sa 28 godina i šest godina igranja za reprezentaciju prošao sam mnogo toga. I srećne i tužne trenutke, uspehe, neuspehe, promenio dosta selektora... Ne mogu da kažem da sam iskusio sve u fudbalu, ali nalazim se u zenitu karijere. Kao jedan od starijih članova ekipe, znam da treba da se nađem na usluzi mladim momcima, da primenim ono kako su nama pomogli Deki, Vida, Ivica Dragutinović, Krstajić", objasnio je Janković.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: