Nazad

Ivanović: Medalja želja, ali ne i obaveza

Izvor: Tanjug - Nacionalni sport - Četvrtak 07.06.2012 - 10:11

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović juče je izjavila da jedva čeka nastup na Olimpijskim igrama u Londonu, ali je navela da ne želi da stvara sebi pritisak i obećava osvajanje medalje.

"Svakom sportisti je velika čast da predstavlja zemlju na Olimpijskim igrama, pogotovo što se to takmičenje održava tek svake četvrte godine. U Londonu ću igrati u singlu i u miks dublu sa Nenadom (Zimonjićem). Bilo bi lepo da osvojim medalje, ali ne želim da stvaram pritisak", izjavila je Ivanovićeva u beogradskoj galeriji "Ozon", gde se srela sa učenicima škola u Srbiji, koji učestvuju u programu UNICEF-a "Škola bez nasilja".
 
Tokom druženja naročita pažnja posvećena je uspesima koje su učenici postigli kroz pomenuti program u izgradnji kulture nenasilja, uspostavljanja duha solidarnosti i razumevanja drugih.
 
"Sport je divan način za druženje. Ja sam naučila mnogo životnih lekcija kroz sport. Naučila sam i da gubim i da pobeđujem, ali i da budem dostojanstvena. Takođe, sport mi je pomogao da naučim da shvatam stvari mnogo realnije", dodala je Ivanovićeva.
 
Ona je za nacionalnu ambasadorku UNICEF-a imenovana 2007. godine.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: