Nazad

Ivković: Oscilacije, povrede, skok...

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Ponedeljak 03.09.2012 - 11:24

Selektor srpske reprezentacije posle poraza u Podgorici poručio igračima da u završnici kvalifikacija moraju biti "jači od svih problema".

 

Tri kola pre kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2013. u Sloveniji, naša selekcija ima učinak malo iznad polovičnog.
 
Dok je Crna Gora (7-0) na impresivan način osigurala plasman na veliko takmičenje, Srbija (4-3) je poravnata sa Estonijom i Izraelom. "Orlovi" će rešavati sudbinu u direktnim duelima sa te dve ekipe, zakazanim za 8. septembar u Talinu i 11. septembar u Beogradu.
 
Selektor Dušan Ivković je nakon trećeg poraza u A grupi (72:62 u Podgorici) pokušao da izbegne teške reči, ali je morao da prizna da se vicešampioni Evrope iz 2009. nalaze u nezavidnoj situaciji.
 
"Potrebno je da izvučemo pouke iz (novog) poraza od Crne Gore i budemo spremni za naredne mečeve, od kojih dva igramo kod kuće, a jedan u Estoniji. Moramo biti jači od svih problema i sa pobedama u preostalim utakmicama stići do zacrtanog cilja".
 
Trofejnog trenera mora da zabrine pad posle odličnog starta i vođstva od 16:3, koje je prokockano do finiša druge četvrtine.
 
"Takav početak u velikoj meri je bio uslovljen pritiskom koji je protivnik osećao zbog igranja pred domaćom publikom. Mi smo u nastavku meča izgubili kontrolu, dosta grešili, imali čak 19 izgubljenih, a samo četiri osvojene lopte. Nešto bolji procenat šuta ništa nam nije pomogao pored sjajnog ofanzivnog skoka koji je imala Crna Gora".
 
Ivković je čestitao Luki Pavićeviću i njegovim izabranicima, koje smatra "najvećim i najprijatnijim iznenađenjem kvalifikacija".
 
A, što se nas tiče...
 
"Najveći problem su nam oscilacije i nestabilnost u igri. Uz to nas povrede muče od samog starta. Prvo smo ostali bez Lučića, a Krstić i Erceg pokušavaju da pruže pun doprinos, iako nisu dovoljno oporavljeni".
 

Utakmica sa Slovačkom u Zrenjaninu (sreda, 20.30) predstavljaće formalnost, ali posle toga na red dolaze mečevi istine za oslabljenu i podmlađenu reprezentaciju Srbije. Mečevi sa Estonijom i Izraelom! 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: