Nazad

Ivković: Problemi, problemi, problemi...

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Utorak 04.09.2012 - 16:12

Selektor Srbije Dušan Ivković rekao je da se njegov tim nalazi u krizi i da je zabrinut za plasman na Eurobasket 2013.

 Selektor košarkaša Srbije Dušan Ivković izjavio je da "oslovi" imaju dosta problema i da to ne sme da se krije. 

 
Srbija posle sedam odigranih utakmica u A grupi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo ima skor 4-3 i za plasman na šampionat u Sloveniji naredne godine mora da dobije sve tri preostale utakmice - protiv Slovačke i Izraela kod kuće i Estoniju u gostima.
 
"Oscilacije u našoj igri su prisutne. U Podgorici protiv Crne Gore smo odigrali slabu utakmicu, moramo da idemo iz meča u meč, da razigramo tim i prebrodimo ovu krizu. Zabrinut sam bio i pre početka kvalifikacija, ali i sad sam. Ovaj tim ima strahovito mnogo problema i to ne smemo da krijemo", rekao je Ivković na konferenciji za medije u beogradskoj dvorani "Pionir".
 
On je dodao da ovaj tim nije isti onaj koji je pre tri godine u Poljskoj osvojio evropsko srebro.
 
"Plasman na Evropsko prvenstvo je bio cilj od prvog dana, to nam je neophodno, a drugi cilj je, s obzirom na sedam debitanata, afirmacija što više igrača. U tu situaciju smo došli zbog mnogih povreda, otkaza i ostalog. Naši igrači nisu imali adekvatan napredak kao ostali u Evropi. Imali smo Uroša Tripkovića, koji je bio najbolji šuter, Novicu Veličkovića, a sada nam se povredio Vladimir Lučić, koji je bio otkrovenje. Mi kao zemlja nemamo mogućnosti da te gubitke nadoknadimo", konstatovao je Ivković.
 
On je istakao da kao selektor Srbije preuzima punu odgovornost.
 
"Moramo da budemo realni, ovo nije fajtereski tim koji je fizički dominantan. Ipak, mislim da smo u povoljnoj situaciji pred kraj kvalifikacija, jer sami rešavamo svoju sudbinu. Krizu možemo da prebrodimo čvrstinom i timskim duhom. Umor kod igrača ne postoji, mi imamo najmlađi tim u Evropi i najlakše nam je da se oporavimo".
 
Ivković se osvrnuo i na poslednji duel u Podgorici i naveo da ne želi da umanjuje pobedu Crne Gore (72:62), ali da je sudijski kriterijum na tom meču "sumnjiv".
 
"Ne mislim da savez treba da šalje protest u FIBA, ali ja planiram da pozovem sudiju Lamoniku, koji je moj veliki prijatelj i da ga pitam kako je moguće da nam od trenutka kada smo stekli prednost dosudi tri faula u napadu, Nenada Krstića optereti ličnim greškama i dosudi tri sekunde u reketu. Ne kažem da je bilo tendencije, ali je definitivno protivnik posle toga vraćen u igru. To nisam video u karijeri, ali činjenica je da smo odigrali slabo i zasluženo izgubili", zaključio je Ivković.
 
Selektor "orlova" je istakao da situaciju u timu pred naredni meč sa Slovačkom nije nimalo sjajna. Dejan Musli ima problema sa alergijom, Marko Kešelj sa povredom ramena, a kapiten Nenad Krstić osim problema sa disanjem ima i distorziju skočnog zglobaDuško Savanović rekao je da ova reprezentacija Srbije i dalje poseduje kvalitet, ali da joj je uzdrmano samopouzdanje.
 
"Svaka predstojeća utakmica nam je bitna zbog situacije u kojoj se nalazimo, i jer smo pod dozom moranja. Sami smo krivi i nije nam se ovo desilo preko noći. Razvoj događaja u poslednje dve godine, uz povrede i odgovornost mlađih igrača doveo nas je u ovu situaciju. Svaku nedaću možemo da rešimo, pa tako i ovo, i naravno da očekujem pobedu protiv Slovaka. Nismo mi loši, ali došli smo do tačke kada nam je uzdrmano samopouzdanje", istakao je Savanović.
 
On je objasnio i da njegove partije nisu na ranijem nivou.
 
"Ja sam u funkciji ekipe, nisam gladan i željan poena, ne želim da menjam stil igre, nisam ni od čega odstupio i trudim se da budem maksimalno u funkciji reprezentacije", poručio je Savanović.
 
Srbija duel osmog kola kvalifikacija za EP protiv Slovačke igra u sredu od 20.30 časova u Zrenjaninu.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: