Nazad

Janković: Dobro je... Bez primljenog gola

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Sreda 15.08.2012 - 11:23

Selektor "orlića" pohvalio Lazovića i rekao da je bolje što se ekipa "držala" poluvreme nego da se "razvlači" 90 minuta.

  Selektor mlade reprezentacije Srbije Aleksandar Janković izrazio je zadovoljstvo igrom u pobedinjegovog tima u prijateljskom meču sa selekcijom Moldavije. 

"Ova utakmica je bila test za nas, poslednji pred septembarski dupli program u kvalifikacijama i utakmice protiv Danske i Makedonije. Mogu da budem zadovoljan onim što smo prikazalii", rekao je Janković posle meča u Jagodini, u kome je Srbija pobedila Moldaviju 2:0 golovima Darka Lazovića i Ognjena Mudrinskog. 

Mlada reprezentacija Srbije će sledeću utakmicu igrati 7. septembra u gostima protiv Danske u sedmom kolu Grupe D kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, dok će tri dana kasnije u Kruševcu dočekati Makedoniju. 

Prema rečima Jankovića, u prvom poluvremenu utakmica u Jagodini je imala takmičarski tempo, iako njegova ekipa nije još u takmičarskom ritmu. 

"Svesno smo ušli u podizanje ritma da vidimo kako ekipa funkcioniše u maksimalnom režimu i sa taktičke i sa trkačke strane". 

Selektor "orlića" je podsetio da u utakmici protiv Danske neće moći da računa na Luku Milivojevića koji je suspendovan zbog crvenog kartona. 

On je dodao da je pad u ritmu u drugom poluvremenu očekivan i normalan. 

"Više volim da 'držimo' poluvreme, pa da padnemo nego da to snage što imamo razvlačimo 90 minuta pa da ne liči ni na šta. Ritam je pao u drugom poluvremenu što je očekivano". 

Jankoviću je rezultatski uspeh protiv Moldavaca drag, kao i svaki drugi, a posebno što je ostvaren bez primljenog gola.

Selektor je pohvalio Lazovića, za koga je rekao da je jedan od vođa i stubova ovog tima. 

Selektor mlade reprezentacije Moldavije Aleksandru Kurtejan ocenio je da je utakmica bila dobra i da je njegov tim pokušao da se suprotstavi dobroj selekciji Srbije. 

"Pokušavao sam sa različitim taktičkim varijantama, na žalost, poraženi smo", rekao je Kurtejan. 

On je zahvalio Fudbalskom savezu Srbije na gostoprimstvu, dobrom smeštaju i organizaciji. 

Utakmicu su gledali generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković, direktor svih selekcija FSS Savo Milošević i pomoćnik direktora svih selekcija Mitar Mrkela.

"Orlići" su prvi u Grupi 4 kvalifikacija za EP sa 14 bodova, dok je druga Danska sa 11, ali i mečom manje, koji će igrati u sredu na Farskim Ostrvima. Treća je Makedonija sa devet bodova...

Najbolje sve selekcije iz svake grupe plasiraće se u baraž.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: