Nazad

Janković: Nisam siguran da je bio penal

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Petak 31.08.2012 - 09:47

Trener Crvene zvezde Aleksandar Janković rekao je posle tragične eliminacije njegovog tima iz Evrope da mu je žao što je pobednik meča sa Bordoom odlučen posle sumnjivog penala.

 Neverica. I sumnja.

 
Sumnja u to da je Boban Bajković srušio Ludovika Obranjaka u nadoknadi vremena, posle čega je Joan Gufran pogodio mrežu Crvene zvezde i poslao Bordo u Ligu Evrope - 3:2.
 
Trener crveno-belih Aleksandar Janković rekao je da mu je žao što je pobednika odlučio sumnjivo dosuđen penal.
 
"Nisam siguran da je bilo kontakta. U ovoj utakmici smo videli sve - golove, visok ritam, šanse, prečke i šteta je da se ovakav meč odluči sumnjivim penalom u zaustavnom vremenu", rekao je Janković novinarima posle meča u Francuskoj.
 
Bordo je u četvrtak uveče pobedio Crvenu zvezdu rezultatom 3:2, iako je Nikola Mikić u 89. minutu izjednačio na 2:2. Francuski tim plasirao se u grupnu fazu takmičenja, pošto je nedelju dana u Beogradu bilo 0:0.
 
Odlučujući gol postignut je iz penala u sudijskoj nadoknadi utakmice.
 
"U najavi ovog dvomeča imali smo želju da kad sve prođe možemo da se pogledamo u oči. Nemam šta da zamerim igračima, ogromna borbenost i ogromna želja su bile prisutne, ali jedna greška je odlučila pobednika. Žao mi je. Dali smo sve od sebe i učinili smo sve da probamo da prođemo dalje. Sigurno ćemo iz ovoga izaći jači", kazao je Janković.
 
On je dodao da je na konačan rasplet uticalo i neiskustvo Zvezdinih igrača.
 
"Naša ekipa je neiskusna i mlada, sa malo minuta u evropskim utakmicama. Poradovali smo se malo više nego što je trebalo pre kraja meča. To je život, boli kada ispadnete ovako, ali učinićemo sve da što pre stanemo na noge", istakao je Janković.
 
"Igračima je jako teško. Sve emocije su izašle iz njih, neki od njih su i zaplakali kada smo postigli drugi gol", dodao je on.
 
Trener Bordoa Fransis Žilo džentlmenski je priznao da ne bi bilo nezasluženo da su Beograđani prošli u grupnu fazu Lige Evrope.
 
"Bila je dobra utakmica, sa puno šansi i golova, i ne bi bilo nezasluženo da je Zvezda prošla dalje", rekao je Žilo novinarima posle meča u Francuskoj.
 
Utakmica na stadionu "Šaban Delma" rešena je golom iz penala u sudijskoj nadoknadi.
 
"Zadovoljan igrom svojih igrača. već nekoliko meseci nisu izgubili nijednu utakmicu, ali za nas je sada najbitnije da odigramo dobro protiv Nice idući vikend u domaćem prvenstvu. Igrači su se večeras puno potrošili i nisam siguran u ishod te uakmice", rekao je trener Bordoa.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: