Nazad

Janković u Zvezdi uz pomoć FSS

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Utorak 21.08.2012 - 12:50

Posle višesatnih pregovora između crveno-belih i FSS odlučeno da Janković sedne na Zvezdinu klupu, ali i završi kvalifikacije sa "orlićima".

Aleksandar Janković je novi-stari trener crveno-belih, saznaje MONDO.

To je epilog višesatnih pregovora na relaciji Zvezda – FSS. Ključnu ulogu u raspletu imao je predsednik “srpske kuće fudbala”, Tomislav Karadžić.

U ponedeljak u rano popodne Robert Prosinečki podneo je ostavku, a crveno-beli su mu po kratkom postupku pronašli naslednika - perspektivnog, 40-godišnjeg stručnjaka, koji je na istoj klupi sedeo u sezoni 2007/08.

Prepreku pri povratku Jankovića u Zvezdu predstvaljalo je to što je on selektor mlade reprezentacije Srbije, kojoj su preostale dve ključne utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje će se sledeće godine održati u Izraelu. “Orlićima” predstoji gostovanje Danskoj, 7. septembra, i duel sa Makedonijom u Kruševcu tri dana kasnije.

Posle nekoliko sati razgovora pronađen je kompromis, a najvažniju ulogu odigrao je predsednik FSS. Tomislav Karadžić je prelomio – Janković će od utorka biti trener Crvene zvezde, a istovremeno će “orliće” voditi do kraja kvalifikacija.

Takva odluka predstavlja presedan, jer su prethodno u sličnim situacijama, Miroslav Đukić i Aleksandar Stanojević kada su preuzimali preuzimali Partizan, a Marko Nikolić Rad, raskidali ugovore sa Savezom.

Prema saznanjima MONDA, promocija Aleksandra Jankovića u Ljutice Bogdana 1 biće održana već u utorak. On će ekipu predvoditi u četvrtak (20,45) u prvoj utakmici plej-ofa za Ligu Evrope protiv Bordoa.

Janković poznaje dosta igrača Zvezde, jer su članovi mlade reprezentacije.

Aleksandar Janković rođen je 6. maja 1972. u Beogradu.

Trenerski “zanat” počeo je da “peče” kao pomoćnik u Crvenoj zvezdi 1999, a dve godine kasnije, takođe kao asistent, nastavio u Levskom, pa ponovo u Zvezdi, Metalurgu iz Donjecka, Lokerenu i moskovskoj Lokomotivi, dok 2007. nije samostalno preuzeo crveno-bele. Vratio se u Belgiju gde je bio šef struke Lokerena (2009/10), posle čega je postao učitelj “orlića”.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: