Nazad

Jankovićeva donela prednost

Izvor: B92 - Nacionalni sport - Subota 21.04.2012 - 15:32

Jelena Janković savladala je Ruskinju Anastasiju Pavljučenkovu sa 6:4, 6:3 i donela Srbiji prednost protiv Rusije, u polufinalu Fed kupa koji se igra u Moskvi.

Posle mnogo problema i tri brejka Jankovićeva je uspela da nadoknadi dva deficita i dobije prvi set sa 6:4.

Usledila je očajna igra Pavljučenkove, 11 duplih servis grešaka, Jelena je povela 5:1, da bi se potom opustila i dozvolila rivalki sa smanji. Ipak, Jankovićeva nije dozvoilila potpuni preokrez pa je sa 6:3 donela prednost Srbiji.

Nakon njihovog duela na teren će izaći Ana Ivanović i Svetlana Kuznjecova. U nedelju se igraju još dva meča u singlu, a onda i dubl, ukoliko bude potrebno.

U drugom polufinalu Fed kupa igraju selekcije Češke i Italije.

Već na startu meča Ruskinja je stigla do brejka, Jankovićeva potom stiže do prilike za ribrejk, ali sa nekoliko udaraca u mrežu omogućuje Pavljučenkovoj da povede 2:0. Srpska teniserka je nastavila da greši, ali je ipak uspela da osvoji sledeći gem na svoj servis.

Obe teniserke su osvojile još po jedan gem na svoj servis, da bi potom Jankovićeva konačno smanjila broj grešaka i oduzela servis Pavljučenkovoj za 3:3.
 

Međutim, usledio je period pada koncentracije kod obe teniserke, prvo je Ruskinja vratila brejk prednosti, da bi Jelena ponovo uzvratila, a onda stigla do prve prednosti od 5:4.

Pavljučenkova je pod pritiskom vezala dve duple servis greške (sedam u prvom setu), pa je Jankovićeva stigla do tri brejk lotpe. Prve dve je poslala u aut, da bi joj Ruskinja uzvratila i udarcem u mrežu donela set Jankovićevoj.

I drugi set počeo je brejkom Pavljučenkove, ali je srpska teniserka odmah uzvratila (šesti brejk u poslednjih osam gemova), te preokrenula na 2:1.

Ruskinja je nastavila sa očajnim servisima, napravila je još tri duple servis greške, pa je Jankovićeva lako stigla do novog brejka koji je kapitalizovala za 4:1.

Očajna Pavljučenkova nije uspela da izađe iz crne servis serije, novom duplom servis greškom donela je treći brejk Jankovićevoj u drugom setu, da bi se potom konačno opustila i sa četiri uzastiona poena vratila jedan. Usledio je jedan konačno dobar servis gem Ruskinje koja je smanjila na 5:3.

Međutim, Jankovićeva se skoncentrisala i sigurnim servisom dobla set 6:3 za prednost Srbije u Moskvi.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: