Nazad

Jelena odvela Srbiju u finale!

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Nedelja 22.04.2012 - 16:16

Džej Džej pobedom nad Kuznjecovom obezbedila Srbiji plasman u finale Svetske grupe Fed kupa. Srpske devojke igraće prvi put u istoriji za trofej sa Češkom.

Svetlana Kuznjecova možda jeste bila "tvrd orah" za Anu Ivanović u Moskvi, ali ne i za Jelenu Janković.

Džej Džej je dobila četvrti duel polufinalnog susreta Fed kupa između Rusije i Srbije u Megasport areni i svojoj reprezentaciji obezbedila, prvi put u istoriji, plasman u veliko finale elitnog takmičenja.

Jelena je nadigrala Kuznjecovu sa 2:0, po setovima 6:1, 6:4 i tako Srbiji donela konačan trijumf u Moskvi (3:1).

Prethodno je, u prvom meču u nedelju, Ana Ivanović bila bolja od Anastazije Pavljučenkove - 2:1.

Vođstvo koje je Ana obezbedila kao da je rasteretilo Jelenu uoči odlučujućeg duela. Ona je u meč ušla sigurna, bez tenzije, i odmah je preuzela inicijativu. Redom je dobijala gemove, a protivnici prepustila tek jedan u prvom setu.

Jankovićeva je imala čak osam brejk šansi, a iskoristila je samo dve, dok Kuznjecova nije uspela da obezbedi nijednu brejk loptu.

I u nastavku je Jelena bila žustra. Ona je odmah na startu imala tri prilike da oduzme primetno nervoznoj protivnici servis, a pošto ih nije iskoristila, popustila je što je Kuznjecova iskoristila i stekla solidnu prednost od 3:0. A onda na scenu opet stupa Džej Džej, "kraljica drame", i ne samo da stiže taj minus, već preuzima vođstvo.

Meč ponovo dobija na neizvesnosti, Jeca na samopouzdanju, a Ceci popuštaju živci.

Jelena je iskoristila prvu od pet prilika da vrati brejk i stigne do izjednačenja (3:3), a onda je opet "slomila" Ruskinju pred domaćom publikom i sa pet gemova u nizu i definitivno rešila pitanje pobednika.

Kuznjecova je pokušala da produži duel, dobivši još jedan gem na svoj servis, ali je Džej Džej bila sigurna i posle sat i 36 minuta igre obezbedila jednu od najvećih pobeda u reprezentativnoj karijeri.

Srbija će tako 3. i 4. novembra vojevati bitku sa Češkom za trofej Fed kupa. Čehinje su u Ostravi nadigrale Italiju u drugom polufinalu Svetske grupe.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: