Nazad

Jokić crno-beli!

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Subota 21.07.2012 - 14:57

Bivši reprezentativac Jugoslavije i Srbije i Crne Gore, sada samostalne Crne Gore, predvodiće napad vaterpolista Partizana naredne sezone!

 Predrag Jokić (29) postao je novi član šampionskog tima crno-belih.

 
Partizan i Jokić potpisali su jednogodišnji ugovor, pa će se bek posle dve sezone provedene u Budvi preseliti u srpsku prestonicu.
 
"Bio sam najbliže da nastavim s Budvom, ali je u poslednjem trenutku stigla ponuda Partizana i odlučio sam da je prihvatim. Smatram da sam napravio pravi izbor, jer idem u veliki klub, svi znamo šta znači Partizan u vaterpolo okvirima. A i mnogo je važno što sam završio sve pre početka Olimpijskih igara", rekao je Jokić, a prenose sportskenovosti.rs.
 
Jokić u Beograd stiže nedugo nakon što je Partizan u Rimu 2011. godine osvojio sedmu titulu prvaka Evrope. Tada, crno-bele u bazenu predvodili su Vladimir Vujasinović i Andrija Prlainović, kojih više nema među igračima. Vujasinović je trener, a Prlainović je otišao.
 
Ipak, Jokić veruje da ovaj mladi sastav crno-belih može da ponovi kontinentalni uspeh.
 
"Mislim da imamo veoma dobru ekipu i da možemo da igramo važnu ulogu u Evroligi. Ambicije su nam porasle kada je Pro Reko odustao od ovog takmičenja. Sigurno da sada mnogi vide šansu da se bori za evropski tron", rekao je Jokić, koji je prošle sezone sa Budvom uzeo i titulu i Kup u Crnoj Gori.
 
Isto će biti i u Partizanu.
 
"U Partizanu se uvek traže trofeji, to je svima jasno", rekao je Jokić, koji je rođen 3. februara 1983. godine u Kotoru, ali je ponikao u konkurentskom Jadranu iz Herceg-Novog, ne Primorcu iz rodnog grada.
 
Sa Jadranom je osvojio tri titule i dva kupa nekadašnje zajedničke države, što mu je donelo titule najboljeg sportist Crne Gore 2004. i 2005. godine. Tada je pređao u Savonu.
 
I sa Srbijom i Crnom Gorom i sa samostalnom Crnom Gorom osvajao je medalje na velikim takmičenjima.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: