Nazad

Jovanović i Mikić: Ni sreće, ni iskustva...

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Petak 31.08.2012 - 09:49

...a, ni pameti - priznaju defanzivci Crvene zvezde, svesni da su propustili ogromnu priliku da se u Bordou na herojski način plasiraju u Ligu Evrope.

 U fudbalu je neophodno znanje, dobro dođe i talenat, računa se i iskustvo, a nekad presudi sreća.

 
U četvrtak uveče na "Šaban Delma" stadionu u Bordou crveno-beli nisu umeli da privedu posao kraju, neiskusno su pomislili da je gotovo dok nije bilo i zato im je i sreća okrenula leđa.
 
Svesni toga, defanzivci Milan Jovanović i Nikola Mikić posle utakmice koja nikoga ko navija za Crvenu zvezdu nije ostavila ravnodušnim (u najmanju ruku), priznali su da su isključivo crveno-beli krivi što dalje idu "modri". U Ligu Evrope, u takmičenje koje na "Marakani" ne stanuje evo već petu sezonu.
 
"Dobro ste rekli - šokantno", prihvatio je Jovanović da se ova utakmica završila na takav način po njegov tim.
 
"Propustili smo veliku šansu, ostaće žal za Ligom Evrope zato što smo pokazali ponovo da imamo snage i kvaliteta da se borimo sa ovakvim timovima. Žao mi je što nismo otišli u te grupe, da se oprobamo možda i protiv jačih od Bordoa", rekao je Zvezdin štoper i dodao:
 
"Ali, šta je tu je, to je život... Moramo što pre da zaboravimo na ovo i ne bi smeo da nas prati ovaj osećaj dugo, koji sada nosimo u sebi. Pogrešno bi bilo patiti. Prošlo je, idemo dalje, ostaje prvenstvo... Sve snage moramo da usmerimo ka tituli".
 
Da li je mladost tima na kraju "presudila"?
 
"Šta mogu da kažem? Radićemo analizu ove utakmice. Bez obzira na tok utakmice i propuštenu ogromnu šansu, mislim da smo jednim delom platili danak neiskustvu, jer je ekipa jako mlada. Izaćićemo bogatiji za jedno veliko iskustvo i nadam se da ćemo u narednim sezonama u Ligi Evrope umeti da prepoznamo momenat kada je potrebno odigrati na rezultat, takmičarski, do poslednje sekunde", prokomentarisao je i dodao:
 
"Bordo je velika ekipa, iskusna... Uostalom ne bi imali takav status u Francuskoj, a oni su to pokazali i večeras. Ispostavilo se da u svakoj sekundi moraš da bude maksimalno koncentrisan da bi se na kraju radovao. Postoji onaj deo gde ti je potrebna sreća da bi prošao dalje, a mi to ovde nismo imali".
 
Kapiten Mikić bio je jedan od najboljih na terenu, a njegov gol u 89. minutu značio je i plasman za Crvenu zvezdu. Tačnije, značio bi da su crveno-beli videli semafor na kojem je pisalo da se igra još pet minuta.
 
Prerano slavlje?
 
"Moguće da je bilo i toga... Pomislite da je kraj, date gol u nadoknadi vremena i pomislite da je to to. A, to je samo danak neiskustvu. Nauk za ubuduće... Nadam se da smo izvukli pouku, koja će nam koristiti", slegao je ramenima Mikić i naglasio:
 
"Pre utakmice rekli smo da ćemo se boriti za Zvezdin grb do krajnjih granica svojih mogućnosti. Mislim da smo to ispunili, da smo odigrali dve fenomenalne utakmice sa Bordoom, da smo dali sve od sebe i na kraju nismo imali sreće da prođemo dalje. Primili smo gol u 90. minutu i tu je bio kraj".
 
On ističe da ovakav poraz, ma koliko težak bio, ne sme da poljulja crveno-beli brod koji pod hitno mora da pronađe mirne vode.
 
"Ovo se događa u fudbalu, a mi u svemu moramo da ostanemo profesionalci, da ne padnemo i nastavimo da se pripremamo za ono što nas očekuje. A, to je prvenstvo, to nam je bio osnovni cilj na početku sezone. Na to smo i dalje skoncentrisani i idemo da ga osvojimo".
 
Da li ste pre osam dana, uoči prve utakmice u Beogradu, verovali da će ovaj dvomeč biti ovako dramatično okončan?
 
"Verovali smo da možemo da prođemo, da nismo verovali ne bismo ni došli ovde, ostali bismo u Beogradu. Dali smo sve od sebe i to ovog puta nije bilo dovoljno, ali ne brinem se, vratiće nam se kad bude bilo najpotrebnije", ostao je optimista Mikić.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: