Nazad

JSL: Preokret Zvezde u Novom Pazaru

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Nedelja 26.08.2012 - 18:59

Novi Pazar poveo je golom Miloša Bogunovića, ali su potom Filip Kasalica i Luka Milunović doneli prvu pobedu crveno-belima u prvenstvu, odnosno naneli domaćinu prvi poraz u sezoni - 1:2 (1:1).

  Pred sablasno praznim tribinama, odigran je derbi susret 3. kola Jelen Superlige između Novog Pazara i Crvene zvezde.

Na kraju - 1:2! 

Posle bolje igre u prvih pola sata, Novi Pazar poveo je golom Miloša Bogunovića u 28. minutu. Bivši igrač Partizana glavom je probacio loptu ispod Bobana Bajkovića, sa peterca, posle sjajno izvedenog kornera Envera Alivodića!

Bogunović se pojavio na "prvoj" stativi u potpuno nebranjenom delu peterca, dok su Nikola Maksimović i Filip Mladenović nemo gledali kako napadač domaćih pogađa mrežu.

Bila je to nagrada za bolju igru plavo-belih od početka susreta. 

Ali, iz prve prave šanse na utakmici - Zvezda je izjednačila. Jednu dugu, "bunar" loptu, uporni Filip Kasalica uspeo je da primi na oko 20 metara od Vladana Đogatovića, izdržao je nalet dvojice čuvara i s njima na leđima ušao u kazneni prostor, odakle je rutinski postigao prvi gol u sezoni - 1:1! Igrao se 38. minut, a već u sledećem Zvezda je mogla da povede.

Nikola Mikić ubacio je levom nogom loptu sa desnog krila, pravo na glavu Darka Lazovića. S obzirom na to da centaršut nije bio "oštar", Lazović se sa desetak metara napregao koliko je mogao da uputi i precizan i jak udarac, ali je Đogatović uspeo da izbije loptu u polje.

Pazarci već u 3. minutu imali dobru priliku, kada je Admir Raščić loše šutirao sa peterca, posle centaršuta Alivodića sa desnog krila. 

U 18. minutu, tim Dragoljuba Bekvalca nije iskoristio kontra napad "tri na dva", dok je na drugoj strani terena zloslutno na travi ležao štoper domaćih Slobodan Jakovljević. On kao da je na kratko ostao bez svesti, Filip Kasalica pokušao je da mu pomogne i "izvadi" jezik iz grla, a posle ukazane lekarske pomoći, Jakovljević je nastavio igru.

Tri minuta kasnije, Miloš Bogunović i Raščić umalo su u kontra napadu izigrali razređenu odbranu crveno-belih i već posle polovine prvog dela igre, bilo je očigledno da će gosti pokušavati da napadaju, a domaći da vrebaju šansu iz kontre.

Bekvalac je u 35. minutu morao iz igre da povuče povređenog Ahmeda Mujdragića, u igru je ušao alternativni defanzivac Ivan Đoković i to je donekle poremetilo stabilnost odbrane domaćih, što su gosti i iskoristili.

Dva minuta pre odlaska na odmor, Novi Pazar, odnosno Raščić je ponovo imao šansu da savlada Bajkovića iskosa, sa peterca, ali je njegov šut spoljnim delom stopala otišao pored gola.

Po povratku sa odmora, inicijativa crvenih sa kraja prvog, nastavljena je i u drugom poluvremenu, a sve je rezultiralo golom Milunovića za vođstvo Beograđana - 1:2! Igrao se 52. minut, Lazović je izveo korner s desne strane, potpuno sam na sedam, osam metara od gola Đogatovića bio je Luka Milivojević, s tim da bi njegov volej udarac otišao pored gola da Milunović nije "čuvao" drugu stativu.

Pazarci su postavili stražara na prvu, ali ne i dalju stativu Đogatovićevog gola, pa je Milunoviću za drugi gol ove sezone u Superligi bilo potrebno samo da postavi nogu i Milivojevićev udarac koji je išao u korner, preusmeri u mrežu. Ofsajda nije bilo upravo zbog igrača u plavo-belom na prvoj stativi...

Nešto pre drugog gola Zvezde, Bekvalac je morao da izvrši i drugu prinundu izmenu, jer se na povredu požalio Risto Ristović, a zamenio ga je Igor Jelić. I Aleksandar Janković morao je u 67. minutu da izvuče iz igre kapitena Mikića zbog povrede. Na teren je morao Marko Mirić, ali je poziciju Mikića nastavio da pokriva Vešović.

U 69. minutu, moglo je da bude 1:3, kada je Lazović sa ivice šesnaesterca tukao ispod živog zida iz slobodnog udarca, ali je Đogatović to nekako zaustavio, a minut kasnije moglo je (tj. moralo) da bude 2:2. Ponovo je Raščić promašio kapitalnu priliku.

Kapiten Irfan Vusljanin centrirao je s leve strane, a Raščić skočio visoko na petercu i glavom "pucao" preko prečke. Potom je gestikulirao da mu je nedostajao centimetar, dva visine...

To je ujedno bila poslednja šansa pred oba gola, iako je do kraja utakmice bilo još "milion" duela na sredini terena. Prva pobeda Zvezde u dva gola, odnosno prvi poraz Novog Pazara u tri.

NOVI PAZAR: Đogatović - Rnić, Mujdragić, Jakovljević, Lotinac - Alivodić, Ristović, Vusljanin, Hadžibulić - Bogunović, Raščić.

CRVENA ZVEZDA: Bajković - Mikić, Maksimović, Mijailović, Mladenović - Dimitrijević, Milivojević, Vešović, Lazović - Milunović, Kasalica.

Zbog sukoba dve frakcije navijača Novog Pazara, na otvaranju sezone i duelu sa niškim Radničkim, stadion ovog kluba biće zaključan u naredne dve utakmice, odlukom Disciplinske komisije FSS. 

Novi Pazar je u prvom kolu pobedio Radnički iz Niša rezultatom 3:0, a u drugom remizirao takođe protiv Radničkog, ali iz Kragujevca. Bilo je 1:1. Crvena zvezda nije odigrala meč prvog kola šampionata, protiv Javora u Ivanjici, zbog toga što policija nije mogla da garantuje bezbednost jer je u isto vreme bio održavan koncert folk pevačice Svetlane Ražnatović na Saboru trubača u Guči, a u drugom kolu crveno-beli odigrali su samo 2:2 protiv Rada.

Taj rezultat, uz vođstvo "građevinara" od 2:0 sa desetoricom na "Marakani", doveo je do razlaza Uprave Crvene zvezde i sada već bivšeg trenera Roberta Prosinečkog, kojeg je ekspresno nasledio Aleksandar Janković. U međuvremenu, prošlog četvrtka, Crvena zvezda je igrala evropsku utakmicu protiv Bordoa u Beogradu i bilo je 0:0.

Prošle sezone, u duelu Novog Pazara i Crvene zvezde, bilo je 0:0 i taj rezultat u velikoj meri značio je kraj ambicija crveno-belih da mogu da stignu i prestignu Partizan u šampionskoj trci.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: