Nazad

JSL: Rad prvi slavio

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Petak 10.08.2012 - 22:05

"Građevinari" ostvarili prvu pobedu u superligaškoj sezoni 2012/13. Golovima Predraga Luke i Gorana Čaušića "oborili na pleća" Radnički iz Kragujevca.

Raspust je gotov, superligaši ponovo igraju.

Rad i Radnički iz Kragujevca odigrali su na Banjici zanimljiv prvi meč prvog kola. Slavili su domaći pogocima Luke u prvom i Čaušića u drugom poluvremenu.

Ekipa Marka Nikolića prva je upisala tri boda u tabelu JSL, igrajući bolje, odlučnije i pribranije od "ponosa Šumadije", koji je ponovo pokazao prošlogodišnje slabosti.

Bez kapitena Željka Miloševića i Aleksandra Kosorića (suspendovani zbog žutih kartona) nisu odoleli u Beogradu, pa ni posle šestog uzastopnog superligaškog meča ne znaju za pobedu.

U Radu će imati razlog za zadovoljstvo.

Od prvog zvižduka sudije Milorada Mažića počeli su da stvaraju šanse. Promašivali su Nemanja Kojić iz igre, Uroš Vitas iz slobodnjaka... Ipak, ne i Predrag Luka.

Spretni ofanzivni vezista dokazao je u 31. minutu da se potpuno vratio u formu i da njegove blistave partije tokom priprema nisu bile slučajnost. Iskoristio je tačan pas Slavka Perovića, istrčao usamljen pred Ognjena Čančarevića, lobovao ga i zaslužio da bude istaknut kao strelac prvog gola.

Kragujevčani, kao ni do tad, nisu odustajali. Predvođeni efikasnim Darkom Spalevićem izveli su nekoliko konkretnih akcija i "izrodili" par dobrih prilika. Ne i izjednačujući gol... ... A upravo je iskusni centarfor nagovestio dobru sezonu jakim udarcima. Na njegovu žalost, najbolju priliku za gol nije iskoristio u 16. minutu: Simović mu je poslao loptu u kazneni prostor domaćih, a najbolji strelac JSL za prošlu sezonu pogodio prečku. "Dobra je utakmica. Stvorili smo nekoliko šansi i nismo ih iskoristili. Nadam se da će biti bolje u drugom poluvremenu", rekao je Spalević za TV Arenu sport pri odlasku na odmor. Na njegovu žalost - nije bilo bolje za Radnički. Već posle 15 minuta igre u drugom delu postalo je jasno da će Rad ostvariti i šestu pobedu u 11. duelu sa Kragujevčanima. Nemanja Kojić dugo je "vukao" loptu po desnoj strani, posle individualne akcije uputio centaršut u kazneni prostor protivnika, gde je najsnalažljiviji bio Goran Čaušić. Bivši omladinac Crvene zvezde iskoristio je pas Pantića, primio loptu na "drugoj" stativi i ubacio je u mrežu. Treći put od zimus, kad je prešao na Banjicu.. Praktično, u tom momentu odlučen je i pobednik. Iako je Nemanja Kojić u 71. minutu šutirao pored gola sa istog mesta odakle ga je Čaušić pogodio i iako je Čančarević u finišu (88. minut) sprečio mladog vezistu da se još jednom raduje, rezultat je ostao isti. Beograd, stadion Rada na Banjici Gledalaca: 800 Sudija: Milorad Mažić, pomoćnici: Saša Žiković i Dejan Petrović Strelci: Predrag Luka u 31. i Goran Čaušić u 61. minutu Rad: Kljajić - Pantić, Ćirković, Vitas, Antić - Čaušić, Pršo (od 90' Jovanović), Gnjatić - Perović, Luka (od 90' Mrkela) - Kojić (od 78' Stojiljković) Radnički 1923: Čančarević - Ristić, Tintor, Pavlović, Rosić - Miloškovič (od 83' Varjačić), Svojić (od 54' Pejčić), Obrovac (od 63' Đuričković), Mutavdžić - Spalević, Simović Trener domaćih bio je posle utakmice vidno i opravdano zadovoljan. "Teška i važna utakmica za ovaj jako mlad tim u ovom izmenjenom i mladom sastavu. Čini mi se da je bila dobra utakmica, prečke, vrhunske odbrane, prvi gol iz lepe akcije, od tada smo kontrolisali igru. bilo je jako teško", rekao je Marko Nikolić. Slavenko Kuzeljević, njegov kolega sa klupe za gostujući tim, rekao je da su njegovi igrači napravili previše grešaka u dodavanju i da su loše stajali u odbrani. "Napravili smo mnogo propusta. Ne može da se kaže da nismo želeli pobedu, ali glava mora mnogo više da se koristi. Pogotovo posle gola počeli smo da igramo bez ikakvog rezona, stihijski i, kad se sve sabere, Rad je maksimalno iskoristio naše greške".

PAROVI PRVOG KOLA petak Rad - Radnički 1923 2:0 (1:0) /Luka 31', Čaušić 61'/ subota Jagodina - Hajduk 17,30 OFK Beograd - Donji Srem Sloboda Point - Spartak Zlatibor voda Novi Pazar - Radnički Niš Partizan - BSK 20,00 nedelja Vojvodina - Smederevo 18,30 Utakmica Javor - Crvena zvezda je odložena

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: