Nazad

JSL: "Večiti derbi" opet u novembru

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Sreda 20.06.2012 - 23:17

Partizan i Crvena zvezda igraće duel u novembru. U 1. kolu BSK u Humskoj, Zvezda u Ivanjici. Donji Srem domaćin u Novom Sadu. Podrška aktuelnom rukovodstvu FSS

Partizan će početi odbranu titule u novoj sezoni, koja startuje 11. avgusta, utakmicom protiv BSK iz Borče na stadionu na Topčiderskom brdu. Crvena zvezda gostuje u Ivanjici, odlučeno je danas žrebom u Zajednici superligaša.

Prvi "večiti derbi" biće opet odigran 17. novembra, u okviru 13. kola, na stadionu Crvene zvezde. Zanimljivo, opet je odlučeno da se Zvezda i Vojvodina sastanu u poslednjem kolu jesenjeg, odnosno prolećnog dela prvenstva, koje će biti završeno 26. maja 2013. godine.

Novajlije u Superligi, Donji Srem iz Pećinaca i niški Radnički, u prvom kolu će gostovati. Donji Srem odlazi na Karaburmu, na megdan OFK Beogradu, a Nišlije će imati vruće gostovanje u Novom Pazaru.

Inače, Donji Srem se dogovorio sa Vojvodinom da svoje mečeve kao domaćin igra na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu.

PAROVI 1. KOLA (11. avgust):

Partizan - BSK Borča
Javor - Crvena zvezda
Jagodina - Hajduk
Sloboda - Spartak
Vojvodina - Smederevo
Rad - Radnički Kragujevac
Novi Pazar - Radnički Niš
OFK Beograd - Donji Srem

Generalni sekretar Zajednice superligaša Miodrag Janković preneo je za MONDO još neke detalje današnje sednice tog tela.

Ocenjeno je da se sezona bila uspešna, da je ponašanje igrača i drugih aktera utakmice bilo na višem niovu nego prethodnih godina, kao i da je povećan broj gledalaca. Da nije bilo kazni za pojedine klubove, koje su se ogledale u zabrani prisustva gledalaca, prosek po utakmici bi bio 5.000 ljudi na tribinama.

Na sednici je zaključeno i da pojedini klubovi imaju problema sa sređivanjem infrastrukture, odnosno objekata na kojima igraju. To se odnosi, pre svega, na OFK Beograd, Rad i Spartak. Ta tri kluba imaju problma, jer su im stadioni u gradskom vlasništvu, pa je upućem apel gradskim upravama da pomognu klubovima da prevaziđu sadašnje probleme.

Janković i svi u Zajednici su izrazili uverenje da će niški Radnički završiti renoviranje stadiona Čair i da će to biti još jedan lep stadion sa reflektorima, a i Jagodina dobija reflektore.

Plan je da se u svakom kolu direktno prenose po tri utakmice i to petkom, subotom i nedeljom.

Inače, Zajednica superligaša dala je podršku aktuelnom rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije na predstojećim izborima. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: