Nazad

JSL:Užički izazov Sremaca, buđenje "večitih"?

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Subota 25.08.2012 - 09:30

Predstojećeg vikenda biće odigrane utakmice 3. kola Jelen Superlige. Partizan u nedelju dočekuje Jagodinu, Zvezda gostuje Novom Pazaru, a prvoplasirani Donji Srem, hit prvenstva, putuje u Užice.

 Duga fudbalska nedelja je za nama.

 
Poraz Partizana od Donjeg Srema, remi Zvezde sa Radom, turbulencije u Ljutice Bogdana, odlasci Prosinečkog i Evandra, evropski izazovi "večitih"... sve se odigralo u minulih šest dana.
 
Sada je ponovo vreme za superligaški fudbal.
 
Crno-beli okliznuli su se u Novom Sadu, pa u Tromsu. Prvi poraz ih je zaboleo, drugi i ne baš. U 3. kolu dočekaće na svom terenu prošlosezonsku "mušteriju" - Jagodinu. "Parni valjak" pregazio je "ćurane" 17. marta 4:0, pa sa optimizmom dočekuje novi dolazak ekipe Sima Krunića.
 
Ipak, i ekipa sa stadiona pod Đurđevim brdom ima svoje ambicije. U prva dva kola ostvarila je pobede, predvođena raspoloženim Milošem Stojanovićem, pa u nedelju neće istrčati na teren spuštenog garda. U ekipi neće biti Ognjen Mudrinski, koji je na pragu izlaznih vrata iz kluba.
 
Vicešampion, Crvena zvezda, putuje u Novi Pazar. Na "Marakani" ističu da su odlučni da pobede i dokažu karakter. 
 
Novi trener Aleksandar Janković uspeo je da povrati ekipu iz šoka nastalog odlaskom Roberta Prosinečkog, ali će u nedelju imati još jedan veliki i težak zadatak - suprostaviti se razigranim Pazarcima.
 
Tim Dragoljuba Bekvalca pobedio je u prvom kolu Radnički iz Niša, u drugom nesrećno ispustio dva boda u Kragujevcu, pa sa opravdanim optimizmom i samouverenošću dočekuje crveno-bele.
 
Na Gradskom stadionu u Pazaru neće biti publike zbog incidenata na tribinama u prvom kolu, a neizvestan je i nastup prvog štopera gostiju Milana Jovanovića zbog lakše povrede.
 
Donji Srem, "superligaško čudo iz Pećinaca", pokušaće da niz od dve pobede (protiv OFK Beograda i Partizana) produži i na terenu Slobode. Užičani su u prvom kolu slavili protiv lošeg Spartaka, a u drugom izgubili od Borče.
 
"Plavo-beli" sa leve beogradske obale Dunava gostuju na "Karađorđu". Iz Borče poručuju da nisu uplašeni favorizovanog rivala.
 
"Idemo u Novi Sad da se nadigravamo, da nametnemo naš ritam. Ne znam koliko ćemo uspeti u tome, s obzirom na to da je protivnik vrlo kvalitetan. Nama su prioritetni dobri rezultati na domaćem terenu", izjavio je trener BSK Goran Milojević.
 
Sa druge strane, "lale" očekuju meč osokoljene pobedom u Subotici. Trener Zlatomir Zagorčić istakao je u petak da je zadovoljan jer u Novi Sad stiže ekipa koja se "nikad isključivo ne brani".
 
"Borčani žele i znaju da igraju fudbal pa bi, shodno tome, gledaoci mogli uživati u utakmici", dodao je on.
 
OFK Beograd žarko želi pobedu protiv Hajduka, posle dva početna poraza, od Donjeg Srema i Jagodine.
 
Sportski direktor Zoran Lončar veruje ekipi.
 
"OFK Beograd ima dobar tim i dobar stručni štab. Dobro igraju i verujem da će rezultat uskoro doći. Mi kao klub stojimo iza kompletnog sastava i rukovodstva i podržavamo ih. Očekujemo da od sutra krene na bolje i verujemo da će nam i sreća biti naklonjena. U prethodnim mečevima nije nas pratio taj parametar, stvarali smo dosta prilika, igrali dobro, pogađali okvire gola, ali nismo uspevali da krunišemo šanse", rekao je na konferenciji za novinare.
 
U goste im dolazi Hajduk, bez dvojice igrača - oteranih Dragana Žarkovića i Novice Maksimovića. Predsednik kluba Zoran Osmajić nezadovoljan postignutim rezultatima (dva poraza na početku sezone) rekao im je tokom nedeljnog treninga da mogu da pokupe stvari.
 
Raspucani Javor na svom terenu dočekuje Spartak Zlatibor vodu. Subotičani su u prva dva kola ostali bez ijednog boda, a tokom nedelje su sporazumno prekinuli saradnju i sa štoperom Vladimirom Otaševićem. 
 
Otišao je u Radnički iz Kragujevca, a njegovi bivši saigrači kažu da spremni putuju u Ivanjicu.
 
"Idemo na put da pobedimo starog rivala. Želim i da uputim izvinjenje navijačima zbog dva poraza", rekao je Marko Adamović, a njegov brat i saigrač Goran potvrdio da Subotičani silno žele trijumf.
 
"Građevinari" u subotu na svom terenu dočekuju Smederevo, osokoljeni dobrom partijama - pobedom nad Radničkim iz Kragujevca i remijem na Marakani.
 
"Odigrali smo dve dobre utakmice, ostaje žal za pobedom u Ljutice Bogdana, ali sve to ostaje iza nas. Ne bih o apetitima, bitno je da timu ide dobro i da mladi momci steknu afirmaciju", rekao je Nemanja Kojić, strelac dva gola protiv Zvezde i inicijator lomova u Ljutice Bogdana.
 
Smederevo je u prvom kolu remiziralo sa Vojvodinom, a u drugom pretrpelo katastrofu na svom terenu od Javora - 0:5. Trener "oklopnika" Aleksandar Janjić imaće težak zadatak da oporavi ekipu i izvede je na teren sposobnu da se suprostavi kvalitetnom rivalu.
 
U prvom meču kola sastaju se imenjaci iz Niša i Kragujevca. Meč će, zbog radova na Čairu, biti odigran u Jagodini. "Real sa Nišave" uspeo je da u prošlom kolu pobedi Hajduk u Kuli i prekine katastrofalan niz od 11 superligaških utakmica na strani bez pobede.
 
Kragujevčani nisu uspeli da pobede u prva dva kola (poraz od Rada i remi sa Novim Pazarom), pa će protiv povratnika u Superligu imati veliki motiv da konačno obraduju svoje navijače.
 
Podsećamo vas da napravite svoj tim i u MONDO fantasy Superligi.
 
Parovi 3. kola:
 
petak
 
Radnički Niš - Radnički Kragujevac (17.30)
 
subota
 
OFK Beograd - Hajduk (17.00)
Sloboda Sevojno - Donji Srem
Javor - Spartak Zlatibor voda
Rad - Smederevo
Vojvodina - BSK (19.30)
 
nedelja
 
Novi Pazar - Crvena zvezda (17.00)
Partizan - Jagodina (19.00)
 
TABELA: Donji Srem 6, Jagodina 6, Novi Pazar 4, Rad 4, Vojvodina 4, Partizan 3, Javor (-1) 3, Sloboda Point 3, Radnički Niš 3, BSK Borča 3, Crvena zvezda (-1) 1, Radnički 1923 1, Smederevo 1, OFK Beograd 0, Hajduk 0, Spartak Zlatibor voda 0.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: