Nazad

KAJAK: Evropsko zlato i srebro za Srbiju

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Nedelja 15.07.2012 - 20:52

Srpski kajakaši Simo Boltić i Marko Dragosavljević osvojili su zlatnu medalju, a Vladimir Torubarov i Dejan Pajić srebro na EP za juniore i seniore do 23 godine u Portugalu.

  Srpski dvosed Simo Boltić i Marko Dragosavljević je do titule juniorskog šampiona Starog kontinenta došao u disciplini k-2 500 metara, preveslavši deonicu za minut, 32 sekunde i 439 stotinki.

Druga kroz cilj prošla je posada Rusije, u sastavu Sergejev i Petakin, dok je treće mesto pripalo kajakšima iz Danske (Lund i Henriksen).

Juniorskom dvosedu iz Bačke Palanke ovo je prva medalja sa velikih tamkičenja. Prošle godine dvosed bio je četvroplasirani u k-2 500 metara na prvenstvu Evrope u Zagrebu i prvenstvu sveta u Brandenburgu.

Vladimir Torubarov i Dejan Pajić osvojili su srebrnu medalju u portuglaskom gradu Montemor o Veljo.

Srpski dvosed je do titule mlađeg seniorskog šampiona Evrope došao u disciplini k-2 500 metara ostvarivši rezultat 1:35,255 minuta.

Zlatna medalja pripala je mađarskoj posadi, za koju su veslala braća Noa, dok je bronzu osvojio nemački dvosed u sastavu Redšmit - Spener.

Novosadsko-šabačkoj kombinaciji ovo je druga medalja sa Evropskom prvenstvu. U subotu, srpski dvosed osvojio je srebro u disciplini k-2 1000 metara.

U prepodnevnom delu programa juniorski ženski dvosed Milana Trklja - Sandra Polovina osvojio je četvrto mesto u disicplini k-2 500 metara. Srpkinje su ostale bez medalje u samoj završnici finalne trke izgubivši bronzu za desetinu sekunde.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: