Nazad

KAJAK: Nataša Janić vesla za Srbiju?!

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Četvrtak 16.08.2012 - 12:36

Proslavljena kajakašica bi ponovo mogla da se takmiči pod srpskom trobojkom. Moguć povratak bivše reprezentativke na OI u Riju.

Da li će Srbija osvojiti medalju u kajaku na OI 2016? Vrlo moguće, šanse se značajno uvećavaju ako u olimpijskom timu bude trofejna kajakašica Nataša Janić, koja trenutno nastupa za Mađarsku.

Prema pisanju Blica moguće je da Nataša Janić ponovo vesla za Srbiju, a najznačajniju ulogu u ovom transferu ima Vlade Divac, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije.

Janićeva je bila sparing partnerka sestrama Modlovan, Nikolini i Oliveri, na pripremama za London i tada je navodno pao dogovor o povratku Janićeve.


Nataša Janić je se poslednji put takmičila za našu zemlju na OI 2000. u Sidneju, kada je zauzela četvrto mesto.

Već na narednim Igrama 2004. u Atini branila je boje Mađarske kojoj je donela tri zlata (dva u Atini i jedno u Pekingu), dva srebra (Peking i London) i bronzu (London).

Pored olimpijskih odličja, Nataša je na svetskim prvenstvima osvojila neverovatnih 18 zlatnih medalja i četiri srebrne, a isti učinak ima i na evropskim šampionatima!
Prvo zlato na EP osvojila je 2000. godine veslajući za Jugoslaviju.

Braća Nataše Janić, Mićo i Stjepan, nastupaju za Hrvatsku.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: