Nazad

Kažnjen Pešić

Izvor: Tanjug - Nacionalni sport - Četvrtak 19.04.2012 - 16:33

Trener Crvene zvezde Diva novčano kažnjen zbog nesportskog ponašanja i komentarisanja suđenja na utakmici sa Radničkim u Kragujevcu.
 
Disciplinska komisija košarkaške Superlige Srbije kaznila je trenera Crvene zvezde Diva Svetislava Pešića sa 200.000 dinara.
 
U obrazloženju se navodi da je Pešić kažnjen sa 100.000 dinara zbog komentarisanja suđenja na utakmici sa Radničkim iz Kragujevca i dodatnih 100.000, jer ga je treći sudija na tom meču Milan Mažić prijavio zbog nesportskog ponašanja.
 
Pešić je u izjavi za "Sportski žurnal" objasnio u čemu je bio problem.
 
"Mažić mi je u dva navrata pretio da će mi dati tehničku grešku. Rekao sam mu, sviraj slobodno, ne plašim se tehničke. Ali, nije svirao. Posle meča je bežao od mene. Ipak, u opštoj gužvi sam ga stigao i rekao mu da treba da se stidi što preti. On mi je onda odbrusio, e sada ćeš da vidiš, sada ću da te prijavim", objašnjava trener Zvezde i dalje prenosi njegovu reakciju:
 
"Ja sam mu na to rekao: Au, što si me uplašio. Što me ne prijaviš policiji ili državnoj bezbednosti pošto narušavam ugled Srbije".
 
Pešić je rekao i da nije rekao ništa loše po pitanju suđenja u "Jeteru".
 
"Rekao sam da sudije nisu uticale na rezultat i da su dosta dobro obavile posao, iako je bilo grešaka na obe stane, što se Muta (Miroslav Nikolić) složio".
 
Ipak, trener Zvezde iskoristio je priliku da opet "pecne" sudiju Mažića. 
 
"Mažić je bio treći sudija na tom meču, što znači da je trećerazredni sudija. Ali, i oni sviraju Ligu - ne samo Crvenoj zvezdi, već i Radničkom", podvukao je iskusni stručnjak. 
 
Pešićeva ekipa je u utorak izgubila u Kragujevcu od Radničkog sa 80:68.
 

Trener crveno-belih kažnjen je i početkom meseca sa 100.000 dinara zbog komentara o suđenju na meču sa Mega Vizurom. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: