Nazad

KK RADNIČKI: Iskupljenje

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Subota 06.10.2012 - 08:49

Košarkaši Radničkog spremni da poprave utisak posle dva poraza na starzu ABA Lige. Ulaz u dvoranu "Jezero" u ponedeljak besplatan.

ilustracija

Kragujevački Radnički je pred start nove sezone najavio visoke ambicije, iskorak u odnosu na prethodne, osvajanje nekog trofeja...

Međutim, već na opočetku ABA Lige dva poraza. Ako je drugi, na gostovanju prvom favoritu za osvajanje šampionskog prstena, zagrebačkoj Cedeiti, bio očekivan, onda onaj prvi od Olimpije u Kragujevcu, svakako, nije.

Od košarkaša Radničkog očekuju se mnogo bolje igre, rezultati. Prilika da se krene sa "mrtve tačke" biće u ponedeljak, 8. oktobra protiv Igokee, koja je krenula sa dve pobede. Ili, kako to kažu igrači, vreme je za iskupljenje i izvinjenje navijačima!

"Startovali smo kako niko nije očekivao, zato nam preostaje da se požrtvovanjem izvinimo javnosti. Nije nam bila namera da ovako započnemo, neka niko ne sumnja u to. Treba nam još malo vremena da se uigramo. Siguran sam da će sve doći na svoje. Igokea ima dve pobede u prva dva kola, u trećoj rundi je pritisak na nama. Moraćemo da pobedimo, kako znamo i umemo. Možda se nekome čini da protivnik nije toliko atraktivan, ali siguran sam de će Kragujevčani da prepoznaju ovaj trenutak u kojem smo i da će da napune halu do poslednjeg mesta. Tako možemo zajedno do pobede", kaže jedan od najiskusnijih Danilo Mijatović.

Igokea duguje Radničkom još iz prošle sezone - oba puta je pobedila (i u Laktašima i u Kragujevcu).

"Ekipa Igokee je već duže na okupu, a u međuvremenu su se pojačali dovođenjem Amerikanaca Edvardsa i Hemondsa. Edvards nam je naročito dobro poznat kao bivši igrač Cedevite. I dalje igra na visokom nivou, to se videlo u ova dva kola. Našoj publici su poznati Brkić i Šulović, nekadašnji igrači Radničkog koji uvek mogu da iskoče u prvi plan", dodao je Mijatović.

Igokea uopšte nije naivan protivnik, što je pokazala pobedama u gostima protiv Širokog brijega, a potom i trijumfom nad podgoričkom Budućnosti.

U Radničkom je opšta "mobilizacija" pred dolazak Igokee. Uprava se potrudila da ekipi obezbedi pravu podršku, otvarajući tribine dvorane "Jezero". Dakle, ulaz je besplatan.

"To je pravi potez, publika nam je više nego potrebna", kaže Mijatović.

Iskusni centar Vlada Dragojlović veruje da će Radnički krenuti u seriju pobeda.

"U naredna tri kola dolaze nam Igokea i Solnok, a gostujemo MZT, ako to dobijemo, ispravićemo neuspešan početak. Prva dva kola su pokazala da će svaka utakmica ove sezone biti 'na nož', jasno je da nema lakog protivnika. Ikogea dolazi psihološki rasterećena jer je dobila obe utakmice. Obećavam u ime svih igrača da ćemo da pružimo svoj maksimum. Moraćemo da pojačamo rad u odbrani, da iskorigujemo defanzivni skok. Rezultat je uvek u prvom planu, pa zato niko u klubu, od uprave do nas igrača, nije zadovoljan postignutim na početku Lige.

Utakmica 3. kola ABA Lige Radnički - Igokea biće odigrana u ponedeljak, 8. oktobra od 20.30 časova uz prenos na kanalu 1 Arena sport.


 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: