Nazad

Klubovi nemaju para za takmičenje

Izvor: Južne vesti - Nacionalni sport - Četvrtak 13.09.2012 - 10:36

Za sportske klubove u Prokuplju, koji bi u narednom periodu trebalo da započnu takmičenja u svojim ligama, najverovatnije nema para u budžetu!

Odbojkaški klub Topličanin

To je izazvalo oštru reakciju vodećih predstavnika klubova. Smatraju da nisu dovoljno sagledani, posebno jer su mnogi klubovi prešli u više lige i za njihove aktivnosti je potrebno više para.

Tako na primer, Ljubiša Milosavljević, direktor RK Topličanin, kaže da je za njih planirano daleko manje novca, nego što je potrebno za viši rang u kojem su prešli.

- Grad mora da ima viziju u kom pravcu će se odvijati razvoj sportskih klubova koji postižu određene rezultate. Sa ovakvim izdvajanjem i sredstvima kojima raspolažemo, naš klub ne može da opstane. Tim je zbog nedostatka sredstava već počeo da se osipa, a igrači prelaze u klubove u okruženju sa boljom finansijskom situacijom gde za male pare igraju, jer kod nas ne dobijaju ništa. Dolazimo u situaciju da i ako podmirimo troškove prema Savezu, nećemo imati sa kim da igramo utakmice - kaže Milosavljević.

On je dodao da su minimalni troškovi kluba za ovaj rang takmičenja oko 1.700.000 dinara, a da su iz budžeta dobili jedva 600.000 dinara.

- Ovo je prvi put da smo kompletne pripreme rukometaša odradili bez dinara. Dva meseca nismo dobili nikakva sredstva i sada smo doveli u pitanje sve rezultate koje smo postigli predhodnih godina, naročito prošle sezone kada smo upali u viši rang - tvrdi Milosavljević.

U sličnoj situaciji su i džudisti i odbojkaši koji su na kraju prošle sezone zauzeli ubedljivo prvo mesto i izborili plasman u Prvu ligu. Božidar Jović, tim menadžer kluba Odbojkaškog kluba Topličanin i sekretar Sportskog saveza opštine Prokuplje kaže da su predhodnih dana bili uzaludni apeli sportista da lokalna samouprava obezbedi sredstva.

- Član Opštinskog veća zadužen za sport i kulturu Zoran Petrović nam je rekao da para nema i da klubovi koji su izborili plasman u viši rang ako ne obezbede novac sami, odustanu od takmičenja. Pismeno smo se obraćali i ostalim nadležnima u lokalnoj vlasti, ali za sada niko nam nije odgovorio. Klubovi su nemoćni da sami obezbede sponzora jer je ovo siromašna sredina i preostaje nam samo da se nadamo da će nam dati novac ili da odustanemo od takmičenja – naglašava Jović.

Tako će i ovogodišnji šesti KUP Prokuplja u džudou, organizovati sam klub, bez dinara pomoći lokalne samouprave.

- Ja sam se više puta obraćao lokalnoj samoupravi, ali uzalud. Ove subote u Prokuplju će biti 400 džudista, a oni mi ni dinara nisu dali za organizaciju - kaže Mitrović.

Zoran Petrović, član Opštinskog veća zadužen za sport i kulturu, potvrdio je da u projektovanom budžetu za ovu godinu više nema para, ali da će lokalna samouprava iznaći sredstva da svim takmičarskim klubovima obezbedi prevoz i izmiri dugovanja prema svojim savezima.

- Budžet za sport u ovoj godini je 8,5 miliona dinara. Za prvih 6 meseci je potrošeno 6,5 miliona i više jednostavno nema para. Obezbedićemo im prevoz i dugovanja, a za ostalo neka se snalaze - izjavio je Petrović.


 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: