Nazad

Koje iznenađenje sprema Vermezović?!

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Sreda 08.08.2012 - 13:57

Za revanš sa AEL-om u tim se vraća Lazar Marković, a ko će na klupu? Saša Ilić ili Goran Lovre? Trener Partizana voli da pravi iznenađenja.

  Partizan i AEL boriće se večeras (20,45) za mesto na žrebu za plef-of za Ligu šampiona, koji će se u petak odražati u Nionu, sa početkom u podne. Poraženi će se naći dva sata kasnije na žrebu za plej-of za Ligu Evrope.

Pred duel u Humskoj kiparski prvak ima kapital iz prvog meča (1:0), koji doduše ne izgleda nenadoknadivo. Ako crno-beli budu igrali onako kako trener Vladimir Vermezović želi, a to znači pametno i strpljivo, i budu imali sreće, takođe shodno želji šefa struke, mogli bi već u sredu uveče da obezbede jesen u Evropi.

Kome će Vermezović ukazati poverenje u tako važnoj borbi?! U utorak je rekao da ima još jednu dilemu. Ni igrači još ne znaju ko će na teren...

Dileme nema da će pred golom stajati Vladimir Stojković i da će bedem pred njim činiti standardni štoperski par Miloš Ostojić – Ivan Ivanov. Takođe, na bekovskim pozicijama bi trebalo da opet budu Nikola Aksentijević i Vladimir Volkov.

Ni u špicu se ne očekuju iznenađenja. S obzirom da su Marko Šćepović i Eduardo odavno povređeni, a Lazar Marković prekomandovan na krilo, za jedno mesto u navali u sistemu 4-5-1 konkurišu Stefan Šćepović i Mohamed Zabija. Logično je da će šansu ponovo dobiti srpski fudbaler, jer je Libijac još "zelen".

A ko će biti u manevru? Upravo tu je i bila Vermezovićeva dilema.

Prethodnih dana na treninzima crno-beli su uvežbavali nekoliko opcija. Jasno je da će se, za razliku od prve utakmice, u sastav vratiti Lazar Marković, kako bi srpski šampion dobio na probojnosti po krilu. Takođe, ne treba sumnjati da će da na drugoj strani biti najopasniji Partizanov igrač ovog leta, Nemanja Tomić.

Za preostala tri mesta u veznom redu konkurišu četvorica. Postoji mogućnost da na klupu odu kapiten Saša Ilić, Saša Marković i Goran Lovre. Najbliži startnoj postavi je Stefan Babović.

Babović je u duelima sa Valetom igrao kao zadnji vezni, a u Larnaki je bio krilo. A, sada bi opet mogao da nastupa povučenije, ali ne treba da čudi ni ako mu Vermezović nameni ulogu ofanzivnog veznog, odmah iza leđa Šćepovića.

S obzirom na to da Vermezović voli da pravi iznenađenja, možda se odluči i da zameni pozicije Baboviću i Iliću, pa da kapiten igra iza...

U svakom slučaju, Vermezović je posle poraza u prvoj utakmici od AEL-a izjavio da bi bio neozbiljan trener, a Partizan neozbiljan klub, kada bi napravio mnogo izmena. Tako da treba očekivati jednu ili najviše dve promene u „startnih 11“ u odnosu na meč pre nedelju dana.

Dakle, utakmicu u Humskoj moglui bi da počnu: Stojković – Aksentijević, Ostojić, Ivanov, Volkov – Saša Marković, Lovre – Lazar Marković, Babović, Tomić – Stefan Šćepović.

Na centru će se naći španske sudije predvođene Karlosom Klosom Gomezom. Pomagaće mu Havier Agilar Rodrigez i Luis Fernando Marko Martinez.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: